stcrt-2009-8826-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Uitbreiding garagebedrijf en vestiging brandweergarage Heukelumseweg’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaal bij besluit van 3 juni 2009 het bestemmingsplan ‘Uitbreiding garagebedrijf en vestiging brandweergarage Heukelumseweg’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan is aangepast conform de gevraagde aanpassingen van Waterschap Rivierenland, vermeld in haar zienswijze van 11 december 2008. De aanpassingen hebben betrekking op de plaats van de bomenrij op de plankaart langs de Heukelumseweg en enige tekstuele wijzigingen in de regels en de toelichting.

Tevens zijn naar aanleiding van een amendement van de gemeenteraad de woorden ‘ondergeschikt aan’ geschrapt in artikel 3.1, onder a, van hoofdstuk 2 ‘Bestemmingsregels’. De wijziging heeft betrekking op het uitbreiden van de detailhandelsactiviteiten van het garagebedrijf.

Terinzagelegging

Met ingang van 18 juni 2009 liggen het raadsbesluit en het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken gedurende zes weken voor eenieder ter inzage tot 30 juli 2009 op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur in het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen. Buiten deze tijden kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-63 40 00.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website: www.lingewaal.nl

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen dit besluit een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend schriftelijk beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;

  • iedere belanghebbende, tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin zijn aangebracht.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn.

Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Lingewaal, 17 juni 2009

Burgemeester en wethouders van Lingewaal.

Naar boven