stcrt-2009-8825-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Schiermonnikoog Dorp

Burgemeester en wethouders van Schiermonnikoog maken bekend dat de gemeenteraad op 24 maart 2009 het bestemmingsplan Schiermonnikoog ‘Dorp’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan met bijbehorende raadsbesluit ligt voor een ieder ter inzage met ingang van 22 juni 2009 tot en met 3 augustus 2009.

Plangebied

Het plangebied beslaat de bebouwde Kom van Schiermonnikoog met de daaraan sluitende bebouwing aan het Karrepad en omstreken, bungalowpark Klein Zwitserland, bungalowpark De Monnik aan de Rijspolder, de bebouwing aan de Badweg, Vuurtorenpad en het nieuwe uitbreidingsplan aan de Oosterreeweg.

Raadsbesluit

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp zoals dat voor een ieder ter inzage heeft gelegen. Deze wijzigingen bestaan deels uit overgenomen zienswijzen en deels uit veranderingen die de gemeenteraad op eigen initiatief heeft aangebracht (ambtshalve wijzigingen). De ambtshalve wijzigingen hebben onder andere betrekking op gewijzigde bestemmingen, toegevoegde of verwijderde aanduidingen, toevoeging/uitbreiding van bouwvlakken en gewijzigde regels. Een lijst van alle aangebrachte wijzigingen ligt samen met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage.

Inzage

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit, de lijst met aangebrachte wijzigingen en de vastgestelde amendementen liggen voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Nieuwestreek 5 te Schiermonnikoog tijdens de kantooruren. U kunt het bestemmingsplan ook op internet raadplegen op www.schiermonnikoog.nl op de site van de gemeente.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

In werking

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Schiermonnikoog, 19 juni 2009

Naar boven