stcrt-2009-8822-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Braassemerland’

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) bekend dat het College van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 9 juni 2009 het bestemmingsplan ‘Braassemerland’ gedeeltelijk heeft goedgekeurd. Goedkeuring is onthouden aan de volgende onderdelen:

  • 1. De bedrijfswoning op het perceel Westeinde 81 heeft ten onrechte niet de aanduiding ‘bw’ gekregen op de plankaart. Goedkeuring is onthouden voor zover de aanduiding ‘bw’ niet aan de bedrijfswoning is toegekend.

  • 2. De sloot achter/tussen Zuideinde 103 en Zuideinde 105 is gedempt, maar op de plankaart als water bestemd. Goedkeuring is onthouden voor zover de bestemming water is toegekend aan de gedempte sloot.

  • 3. Bedrijfswoningen bij horecagelegenheden zijn weg bestemd. Er is niet beoogd deze bedrijfswoningen weg te bestemmen. Goedkeuring is onthouden aan de betreffende woningen op de plankaart.

  • 4. Werkzaamheden in de keurzone van een waterkering dienen aan specifieke eisen te voldoen. Daartoe dienen de kernzone en de beschermingszone in het bestemmingsplan een dubbelbestemming te krijgen. In het westelijk deel van het plangebied is dit niet als zodanig op de plankaart aangeduid. Goedkeuring is onthouden aan deze zone.

Van donderdag 18 juni tot en met woensdag 29 juli 2009 liggen het gedeeltelijk goedgekeurd bestemmingsplan, het goedkeuringsbesluit en de bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis, Westeinde 1 te Roelofarendsveen.

U bent welkom op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur of op afspraak.

Het plangebied Braassemerland is door de provincie Zuid-Holland aangewezen als transformatiegebied. Het bestemmingsplan is de juridische verankering voor de gebiedsontwikkeling in het Braassemerland, te weten een gefaseerde functieverandering van glastuinbouw naar wonen, groen, natuur en recreatie. Dit bestemmingsplan is een globaal bestemmingsplan met uitwerkingsverplichting voor de te ontwikkelen woongebieden. De uitwerkingsverplichting is een veelgebruikt instrument om een bestemmingsplan de nodige flexibiliteit te geven. Het plangebied Braassemerland maakt onderdeel uit van de ‘Veender- en Lijkerpolder buiten de bedijking’. Dit is het buitendijkse veengebied van de Veender- en Lijkerpolder. Ten westen en zuiden van deze polder ligt de drooggemaakte Veender- en Lijkerpolder. Daarbij wordt het plangebied aan de noordzijde begrensd door de bebouwing aan het Westeinde/Langeweg, aan de oostzijde door het Braassemermeer, aan de westzijde door het tuinbouwgebied ‘Geestweg en Floraweg’ en aan de zuidzijde door het buitengebied van Roelofarendsveen.

Gedurende genoemde termijn van terinzagelegging van zes weken, met ingang van donderdag 18 juni 2009, kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door

  • degene die tijdig een bedenking bij het College van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat waren;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen een onthouding van goedkeuring.

Als u beroep instelt kunt u tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van uw beroep of verzoek om voorlopige voorziening wordt griffi erecht geheven.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien via onze website, www.kaagenbraassem.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. (071) 332 72 72, e-mail: klantmedewerkers@kaagenbraassem.nl

Voor dit bestemmingsplan zijn hogere grenswaarden op grond van de Wet Geluidhinder vastgesteld bij besluit van het College van Burgemeester en Wethouders van 23 september 2008.

16 juni 2009

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem.

Naar boven