stcrt-2009-8820-001.png Wet geluidhinder vastgestelde hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders maken bekend dat van 18 juni tot en met 29 juli 2009 voor eenieder ter inzage legt het besluit hogere grenswaarden Braassemerland.

Dit besluit is op 23 september 2008 genomen en betreft de vaststelling van diverse hogere grenswaarden in het plangebied Braassemerland. In Braassemerland worden maximaal 2250 nieuwe woningen gerealiseerd alsmede wordt nieuwe infrastructuur ter ontsluiting van deze woningen aangelegd. De hogere grenswaarden houden verband met het wegverkeerslawaai. Uit de akoestisch onderzoeken die uitgevoerd zijn is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB bij bestaande en nieuwe woningen wordt overschreden. Het besluit heeft betrekking op 63 bestaande en 170 nieuwe woningen; de waarden zijn maximaal 63 dB (bestaande woningen) respectievelijk 58 dB (nieuwe woningen). Voor informatie over het bestemmingsplan Braassemerland dat op 9 juni 2009 door het College van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland grotendeels is goedgekeurd wordt verwezen naar de afzonderlijke publicatie elders in deze krant.

Van donderdag 18 juni tot en met woensdag 29 juli 2009 liggen het gedeeltelijk goedgekeurd bestemmingsplan, het goedkeuringsbesluit en de bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis, Westeinde 1 te Roelofarendsveen.

U bent welkom op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur of op afspraak.

Tegen dit besluit kan op grond van artikel 145 van de Wet Geluidhinder van 18 juni tot en met 29 juli 2009 rechtstreeks beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door degenen die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden alsmede door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat ze geen zienswijze hebben ingebracht. Daaronder vallen in ieder geval eigenaren/gebruikers van de woningen waarvoor pas in het definitieve besluit van 23 september 2008 een hogere grenswaarde is vastgesteld.

Een beroepschrift moet ondertekend zijn en dient ten minste te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft;

  • een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Een beroepschrift heeft evenwel geen schorsende werking. Het besluit treedt in beginsel in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Voor schorsing dient tegelijkertijd met het indienen van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening ingediend te worden bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het beroep als voor het verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

16 juni 2009

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem.

Naar boven