stcrt-2009-8797-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Veghel maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Peellandstraat e.o.’, zoals dit door de Raad bij besluit van 3 juni 2009 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel tijdens openingstijden en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en Erp, Den Uil 1 tijdens openingstijden.

Het bestemmingsplan ‘Peellandstraat e.o.’ voorziet in de herontwikkeling van de woningen aan de Peellandstraat en de directe omgeving daarvan. Doel van de herontwikkeling is het creëren van een meer gemêleerd woonmilieu met verschillende woningtypen en een differentiatie huur-koop van ongeveer 50%-50%. De openbare ruimte wordt daarbij in zijn geheel, zowel ondergronds als bovengronds aangepakt en opgeknapt.

De bij vaststelling door de Raad aangebrachte wijzigingen betreffen het volgende:

Voorschriften

Toegevoegd aan artikel 5 lid 2: (nav archeologisch vervolgonderzoek)

Voor het bouwen van gebouwen op de gronden gelegen ten zuiden van De Kempen kunnen slechts bouwvergunningen worden verleend onder de strikte voorwaarde dat voorafgaand aan de werkzaamheden eerst archeologisch onderzoek wordt uitgevoerd en hiermee wordt aangetoond dat eventueel aanwezige archeologische waarden niet worden aangetast.

Toegevoegd aan artikel 5 lid 4:

‘waarbij de maximale goot- en dakhoogte op de plankaart is aangegeven’.

Plankaart

  • Blokken KF en KK: goothoogte op 8,5 m en nokhoogte op 12,5 m

  • Blokken KJ en KR: goothoogte KJ op 8 meter en goothoogte KR op 7 m

  • Blok HC nokhoogte naar 14,5 m.

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch, naar keuze schriftelijk of mondeling, bedenkingen tegen het vastgestelde bestemmingsplan worden ingediend:

  • belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • eenieder, voor zover het de bij vaststelling door de Raad aangebrachte wijzigingen betreft.

Mondelinge bedenkingen kunnen op maandag tot en met donderdag tussen 9.30 en 11.00 uur telefonisch naar voren worden gebracht door te bellen naar het volgende hiervoor aangewezen telefoonnummer in het Provinciehuis, telefoon 073-6812888.

Veghel, 17 juni 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel.

Naar boven