stcrt-2009-8784-001.png Bestemmingsplan Lelystad-Haven Werkeiland

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat met ingang van donderdag 18 juni 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het door de gemeenteraad bij besluit van 26 februari 2009 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Lelystad-Haven Werkeiland.

Het plangebied wordt begrensd door het water van het Markermeer in het westen en de Houtribweg aan de oostkant. De Wortmansluis is direct ten noord(oost)en van het werkeiland gelegen. Ten westen ligt de jachthaven Lelystad-Haven.

Het bestemmingsplan heeft ten doel om de cultuurhistorische waarden van het werkeiland te behouden en te versterken. Tevens biedt het plan de mogelijkheid om op enkele locaties nieuwbouwontwikkelingen mogelijk te maken.

Wijzigingen bij de vaststelling

De raad heeft bij de vaststelling wijzigingen doorgevoerd in de toelichting, de voorschriften en op de plankaart van het bestemmingsplan.

In de voorschriften zijn ten opzichte van het ontwerp de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Artikel 6 en artikel 8 zijn vervallen

  • Verder heeft vernummering plaats gevonden vanwege het vervallen van beide artikelen

  • In artikel 7 is lid 7.2.1 is de goothoogte verhoogd van 5.50 meter naar 7 meter

  • In artikel 8 is de goothoogte van 13.50 meter verhoogd naar 16 meter en de hoogte van 15 meter naar 16 meter

  • In artikel 9 is toegevoegd dat een ondergrondse parkeergarage mag worden gebouwd

  • In artikel 10 en 17 is een vrijstelling opgenomen voor de bouw van een kiosk

De toelichting en de plankaart zijn eveneens op deze punten aangepast.

Het besluit tot vaststelling met de bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 28 mei 2009 gedurende zes weken ter inzage in het Infocentrum in de hal van het Stadhuis. Het Infocentrum is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tevens zijn de stukken in te zien op de gemeentelijke website www.lelystad.nl

Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende termijn van terinzagelegging (donderdag 28 mei 2009 tot en met 9 juli 2009) zowel schriftelijk als mondeling bedenkingen inbrengen tegen het bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten van Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad. Voor mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met S. van der Broek tel. 0320-265279.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan eenieder die bedenkingen heeft tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Naar boven