stcrt-2009-8729-001.png Vaststelling projectbesluit bezoekerscentrum in het Streekbos

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stede Broec maken bekend dat zij in hun vergadering van 9 juni 2009 hebben besloten om het projectbesluit ten behoeve van het realiseren van een bezoekerscentrum in het Streekbos vast te stellen.

Vanaf 18 juni 2009 ligt het projectbesluit met bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage.

De genoemde stukken kunnen worden ingezien bij de afdeling Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting in het gemeentehuis, De Middend 2 te Bovenkarspel.

Tegen het vastgestelde projectbesluit kan beroep worden ingesteld bij de rechtbank Alkmaar, sector bestuursrecht, Kruseman van Eltenweg 2, Postbus 252, 1800 AG Alkmaar.

Tegen het ontwerp van het projectbesluit zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Daarom kan alleen beroep worden ingesteld in de periode waarin de stukken gedurende genoemde 6 weken ter inzage liggen door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bij burgemeester en wethouders zijn zienswijze naar voren heeft gebracht.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift wordt een griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 150,– voor natuurlijke personen en € 297,– voor rechtspersonen.

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste het volgende te bevatten:

  • naam en adres van de indiener

  • de dagtekening

  • een omschrijving van het besluit, waartegen het beroep is gericht

  • de grond van het beroep

  • bij het beroepschrift moet ook een kopie van het besluit waartegen het beroep is gericht worden meegestuurd.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het vaststellingsbesluit van dit projectbesluit in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de president van de rechtbank Alkmaar, sector bestuursrecht, Kruseman van Eltenweg 2, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

Het verzoekschrift hiertoe moet het volgende bevatten:

  • naam en adres van de indiener

  • de dagtekening

  • handtekening

  • een uitleg waarom om een voorlopige voorziening wordt verzocht

  • bij het verzoekschrift moet ook een kopie van het beroepschrift worden meegestuurd.

Voor het aanvragen van een voorlopige voorziening zijn ook griffierechten als bovenvermeld verschuldigd.

NB. Het projectbesluit is ook digitaal te raadplegen en te downloaden via onze website www.stedebroec.nl.

Naar boven