stcrt-2009-8652-001.png Ontwerpbestemmingsplan Binnenstad

Het college van burgemeester en wethouders maakt ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 18 juni 2009 het ontwerpbestemmingsplan ‘Binnenstad’ gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Het plangebied betreft het gebied tussen de singels (en stadsbuitengracht) en Hooch Boulandt. De begrenzing wordt gevormd door de Weerdsingel, de Singel, de Vaartsestraat, de Adama van Scheltemabaan , de zuidzijde van het Moreelsepark, het Geertebolwerk, het Willemsplantsoen, de Rijnkade, Achter Clarenburg, de Lange Elizabethstraat, de noordzijde van Vredenburg en de Catharijnekade.

Op dit moment gelden voor de binnenstad en Hooch Boulandt verouderde bestemmingsplanregels. Door een nieuw bestemmingsplan te maken ontstaat er voor het hele gebied één plan met heldere, eenduidige en actuele bouw- en gebruiksregels.

U kunt dit ontwerpbestemmingsplan dat bestaat uit de toelichting, de regels, de verbeelding (plankaart) en bijlagen met ingang van 18 juni 2009 gedurende zes weken, dus tot en met 29 juli 2009, inzien bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht/ Wijkbureau Binnenstad, Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00–13.00 uur;

  • Balie Bouwen, Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling, Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur.

Het bestemmingsplan is ook in te zien op internet: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

t.a.v. de heer S.G.R. de Boer

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: ‘Ontwerpbestemmingsplan Binnenstad’.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch op nummer 030-286 02 81 een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven