stcrt-2009-8650-001.png Besluit tot vaststelling wijzigingsplan ‘Tijnje (Riperwei/Warrewei)’

Burgemeester en wethouders hebben op 9 juni 2009 het wijzigingsplan ‘Tijnje (Riperwei/Warrewei)’ ongewijzigd vastgesteld.

Met ingang van 19 juni 2009 ligt het wijzigingsplan gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis te Beetsterzwaag

Strekking van het wijzigingsplan

Een aantal locaties aan de Riperwei en de Warrewei te Tijnje worden in het huidige bestemmingsplan ‘Tijnje’ via een aanduiding specifiek bestemd. Het betreft de locaties welke plaatselijk bekend zijn als Riperwei 13, 15 en 18 en Warrewei 10a-16 en 26-28. Het gaat om de aanduidingen ‘landbouwmechanisatiebedrijf toegestaan’, ‘constructiebedrijf toegestaan’ en ‘exportslagerij toegestaan’. Nu de aan de Riperwei en de Warrewei gevestigde bedrijven grotendeels hun bedrijfsactiviteiten hebben verplaatst dan wel beëindigd is het, gezien de directe nabijheid van woningen, wenselijk thans gebruik te maken van de wijzigingsbevoegd neergelegd in het bestemmingsplan ‘Tijnje”, zoals dat partieel is herzien bij de Correctieve en Partiële herziening van het Bestemmingsplan Tijnje. Door gebruik te maken van deze wijzigingsbevoegdheid zullen de genoemde aanduidingen van de plankaart worden verwijderd, zodat slechts bedrijven uit de categorieën 1 en 2 uit de basiszoneringslijst van de VNG (1999) zijn toegestaan op de betreffende locaties.

Reageren?

Gedurende de termijn dat het wijzigingsplan ter inzage ligt, kan degene die tijdig zijn zienswijze bij het college naar voren heeft gebracht, alsmede de belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet zijn zienswijze bij het college naar voren heeft gebracht, bedenkingen inbrengen tegen het wijzigingsplan bij gedeputeerde staten van de Provincie Fryslan, postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden.

Naar boven