stcrt-2009-8628-001.png Bestemmingplan ‘Delweg’

Burgemeester en wethouders maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit op 28 mei 2009 het bestemmingplan ‘Delweg’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Dit plan heeft betrekking op de realisering van 2 ruimte voor ruimtewoningen op de plaats van een agrarisch bouwblok met glastuinbouw. De woningen worden aan de weg gebouwd, tussen 2 bestaande woningen in, zodat de lintstructuur ter plaatse wordt versterkt.

Het voormalige glastuinbouwbedrijf aan de Bergsebaan 49 te Bergen op Zoom wordt definitief gesaneerd en de bouwrechten worden opgegeven. Het plan voldoet aan de door de raad vastgestelde notitie lintbebouwing buitengebied en het provinciale beleid ‘Buitengebied in Ontwikkeling’.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf maandag 22 juni 2009 op de gebruikelijke wijze gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Uitsluitend belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 3 augustus 2009, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Bergen op Zoom, 19 juni 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

secretaris,

G. Hofwegen.

Burgemeester,

J.M.M. Polman.

Naar boven