stcrt-2009-8626-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Verlengde Oersebaan, 1e fase Westelijke OntsluitingsRoute’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8. van Wet ruimtelijke ordening bekend dat van 26 juni 2009 tot en met 6 augustus 2009 het onderstaande bestemmingsplan met daarbij behorende stukken voor iedereen ter inzage ligt in het gemeentehuis. U kunt tijdens de openingsuren terecht in het informatiecentrum.

Het plan is ook te raadplegen via de website www.veldhoven.nl → bouwen/wonen → bestemmingsplannen.

Naam

Omschrijving

Bestemmingsplan ‘Verlengde Oersebaan, 1e fase Westelijke OntsluitingsRoute’

Ter ontsluiting van de woningbouwlocatie Zilverackers is een nieuwe ontsluitingsweg noodzakelijk. Het tracé van deze weg, de Westelijke Ontsluitingsroute (WOR) genaamd, is opgedeeld in een drietal onderdelen, namelijk:

1) De Verlengde Oersebaan (fase 1);

2) De Verlengde Heerbaan (opgenomen in het bestemmingsplan Oerle-Zuid);

3) De Zilverbaan (fase 2).

  
 

In de eerste fase zal de Verlengde Oersebaan worden gerealiseerd. Om dit planologisch mogelijk te maken is het ontwerpbestemmingsplan ‘Verlengde Oersebaan, 1e fase Westelijke OntsluitingsRoute’ opgesteld. Het plangebied van dit bestemmingsplan is gelegen ten Westen van Veldhoven en buigt om Oerle heen, van de Oersebaan tot aan de Heerbaan. Het deel dat de aansluiting mogelijk maakt met de Heerbaan (De Verlengde Heerbaan) maakt geen onderdeel van dit bestemmingsplan uit. De noordelijke begrenzing van het plangebied bevindt zich ter plaatse van een (nog te realiseren) rotonde aan de kruising van de Oersebaan en Scherpenering. De zuidelijke begrenzing bevindt zich ter plaatse van de (nog te realiseren) rotonde in het verlengde van de Heerbaan.

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Veldhoven, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan deze betrekking heeft.

Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer R. Smits, senior-jurist van de afdeling Maatschappelijke en Stedelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 040-2584377. Desgewenst kunt u hierover een afspraak maken (telefoonnummer 040-2584359).

Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Veldhoven, 24 juni 2009

Naar boven