stcrt-2009-8621-001.png Kennisgeving Besluit vergunningen Wet milieubeheer (Wm) en de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) van Refining & Trading Holland N.V. (North Refinery)

Aan North Refinery is een revisievergunning op grond van de Wm en zijn nieuwe vergunningen op grond de Wvo verleend voor de aan de Oostwierum 25 te Farmsum gelegen inrichting.

De inrichting is bestemd voor het innemen, opslaan, overslaan en behandelen van afvalstoffen.

Per jaar worden de volgende hoeveelheden afval binnen de inrichting behandeld:

Maximaal 300.000 ton aan afgewerkte olie, afvalolie, olieproducten, olie/water/slibmengsels en andere vloeibare alifatische/naftenische koolwaterstoffen inclusief de waterfractie.

Maximaal 140.000 ton waterfractie.

Maximaal 20.000 ton aan boorgruis/boorspoeling en/of oliehoudende slibben.

De oliehoudende afvalstoffen worden afhankelijk van de samenstelling opgewerkt tot basissmeerolie of brandstof.

De activiteiten in de inrichting zijn op te delen in vijf categorieën: verwerkingsroute vacuümdestillatie, verwerkingsroute thermisch scheiden, verwerkingsroute afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI), opslag in tanks, opslag van olieproducten in verband met handel.

Gedeputeerde Staten van Groningen zijn het bevoegd gezag voor het verlenen van de Wm-vergunning, Rijkswaterstaat Noord Nederland en Waterschap Hunze en Aa's zijn het bevoegd gezag voor het verlenen van de Wvo-vergunningen. Omdat de aanvragen gelijktijdig zijn ingediend en inhoudelijk samenhangen, worden deze gecoördineerd afgehandeld. Gedeputeerde Staten zijn met de coördinatie van deze procedure belast.

Gedeputeerde Staten van Groningen, Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Waterschap Hunze en Aa's hebben de gevraagde vergunningen, onder voorschriften ter bescherming van het milieu, verleend.

Tijdens de inzageperiode zijn er zienswijzen tegen het ontwerpbesluit ingediend. Deze zijn verwerkt in het definitief besluit en hebben geleid tot kleine aanpassingen van het besluit.

Terinzagelegging

Tijdens de inzageperiode zijn er zienswijzen tegen het ontwerpbesluit ingediend. Deze zijn verwerkt in het definitief besluit en hebben geleid tot kleine aanpassingen van het besluit.

Beroep

Tot en met 30 juli 2009 kan beroep tegen de beschikkingen worden ingesteld door:

  • 1. degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking Wm;

  • 2. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking Wm

  • 3. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen terzake van de ontwerpbeschikkingen;

  • 4. degenen die zienswijzen hebben tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

Het beroepschrift kunt u richten aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt kunt u de Voorzitter voornoemd, vragen met betrekking tot de beschikkingen een voorlopige voorziening te treffen.

Informatie

Voor meer informatie over de vergunningaanvraag ingevolge de Wvo en het ontwerpbesluit, kunt u contact opnemen met de heer M.E. Boon van de Rijkswaterstaat Noord-Nederland, tel. 058-234 4351

Voor meer informatie over de vergunningaanvraag ingevolge de Wvo en het ontwerpbesluit, kunt u contact opnemen met mevrouw H. Politiek van het Waterschap Hunze en Aa's, tel. 0598-693 232

Voor meer informatie over de vergunningaanvraag ingevolge de Wm en het ontwerpbesluit, kunt u contact opnemen met de heer A. Hofstee, tel. 050-316 4382 van de afdeling Milieuvergunningen.

Het besluit Wm kan ook worden ingezien op: www.provinciegroningen.nl/veiligheidenmilieu/milieuvergunnningen

Naar boven