Bekendmaking Wet Bodembescherming (Wbb)

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat maakt ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht en de Wet bodembescherming het volgende bekend. Bij beschikking van 29 mei 2009, nr. IVW-2009/6539, is aan Boskalis B.V, Postbus 4234, 3006 AE Rotterdam een beschikking ingevolge de Wet bodembescherming verleend voor onderhoudsbaggerwerkzaamheden in de volgende delen van het Amsterdam-Rijnkanaal:

  • km 6 t/m 7.8 Betlem;

  • km 9.75 t/m 13.3 Driemond/Nigtevecht;

  • km 18.5 t/m 19 Gerrieshoeve;

  • km 33.9 t/m 35.7 Lage Weide (Industriehavens);

  • km 39.9 t/m 41.1 Westraven;

  • km 48.9 t/m 49.1 De Poel.

De baggerwerkzaamheden zijn gepland in de periode begin 2009 tot eind 2010.

Terinzagelegging

De beschikking en andere van belang zijnde stukken liggen vanaf 11 juni 2009 tot en met 22 juli 2009 ter inzage op het volgende adres en tijdstip:

Rijkswaterstaat Utrecht, Afdeling WSP, Griffioenlaan 2 te Utrecht, op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur en buiten deze uren op afspraak.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen deze beschikking binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, p/a de Hoofdinspecteur van de Toezichteenheid Waterbeheer, Postbus 61, 8200 AB Lelystad.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht onder vermelding van datum en kenmerk van de beschikking;

  • de gronden van het bezwaar (motivering).

Voorlopige voorziening

Indien een bezwaarschrift is ingediend, is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen.

Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de voorzitter van de Rechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het verzoekschrift zijn woonplaats heeft.

Het verzoek dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening van het verzoek

  • vermelding van de datum en het nummer van de beschikking waartegen het verzoek zich richt;

  • een opgave van de redenen waarom men zich met de beschikking niet kan verenigen.

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een afschrift van de beschikking waarop het geschil betrekking heeft, overgelegd.

Kosten voorlopige voorziening

Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de betrokken Rechtbank wijst de verzoeker na indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigde griffierecht moet worden voldaan.

Gebruikmaking van de beschikking

Gelet op artikel 63i, zevende lid, Wbb wordt de beschikking na de bekendmaking van kracht. Het besluit is pas onherroepelijk indien er geen bezwaar- en/of beroepsmogelijkheden meer open staan. Het gebruikmaken van een nog niet onherroepelijke beschikking geschiedt op eigen risico.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen en/of (tegen betaling) van kopieën van de ter inzage gelegde stukken kan men zich wenden tot de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Utrecht, postadres: Postbus 24094, 3502 MB Utrecht, telefoonnummer 088-7973273.

Utrecht, 11 juni 2009

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

namens deze:

de hoofdingenieur-directeur,

I. van der Hee.

Naar boven