stcrt-2009-8563-001.png Kennisgeving milieu-effectrapportage Vogelenzang 57, Lieshout

Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek maakt als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 8 december 2008 heeft Varkenshouderij Mts. Donkers, Vogelenzang 57 in Lieshout medegedeeld dat hij voornemens is om aan Vogelenzang 57 in Lieshout uit te breiden met 2.900 vleesvarkens. Binnen de inrichting wordt een nieuw te bouwen emissiearme stal gerealiseerd en een bestaande stal gewijzigd ten behoeve van de huisvesting van eerdergenoemde aantallen te houden dieren.

Deze activiteit is onderworpen aan een milieu-effectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.2. lid 1 onder sub b van de Wet milieubeheer.

Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek heeft besloten dat door varkenshouderij Mts. Donkers geen milieu-effectrapportage behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag om milieuvergunning zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen.

Naar de mening van het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 15 juni tot en met maandag 27 juli 2009 ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk. Indien gewenst kunt u telefonisch informatie inwinnen bij de heer J. van de Eijnde, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0492-469 867.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

Naar boven