stcrt-2009-8551-001.png Voorbereiding partiële herzieningen bestemmingsplan Overteylingen(Aankondiging artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening)

Op 13 maart 2008 is het bestemmingsplan Overteylingen vastgesteld, dat in grote lijnen betrekking heeft op het gebied tussen de Hoofdstraat, Carolus Clusiuslaan en Teijlingerlaan in Sassenheim. Het bestemmingsplan maakt in dit gebied de realisatie van een woonwijk (300–360 woningen) en een woonzorgcentrum (Sassembourg) mogelijk.

Het bestemmingsplan is door de provincie goedgekeurd op 28 oktober 2008. Op 13 maart 2009 heeft de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een ingediend verzoek om voorlopige voorziening afgewezen, waarna het bestemmingsplan in werking is getreden.

Er worden momenteel twee partiële herzieningen voor het bestemmingsplan voorbereid. Op basis van het Besluit ruimtelijke ordening moet de gemeente de voorbereiding van bestemmingsplannen in een vroegtijdig stadium bekend maken. Dat gebeurt met deze bekendmaking.

Partiële herziening Campo terrein (Rondtanderlaan/Papendrechtlaan)

Voor de locatie is een bouwplan ingediend dat op onderdelen afwijkt van het bestemmingsplan.

In plaats van 11 woningen worden 14 woningen gerealiseerd. In plaats van een aantal vrijstaande woningen wordt een aantal twee-onder-een-kap woningen gerealiseerd. De wijzigingen laten de stedenbouwkundige hoofdstructuur van het bestemmingsplan ongewijzigd.

Partiële herziening Woonzorgcentrum Sassembourg (Jan van Brabantweg)

De bouwhoogteregeling en de bebouwingscontour zijn niet volledig in overeenstemming met het bouwplan en worden aangepast. Een deel van de bouwhoogte van het atrium bedraagt 9 meter in plaats van 6,5 meter vanwege een transparante koepel op dit bouwdeel. Het bestemmingsvlak wordt aangepast aan de definitieve vormgeving en maatvoering van het gebouw. De wijzigingen laten de stedenbouwkundige hoofdstructuur van het bestemmingsplan ongewijzigd.

Procedure

Op dit moment liggen geen stukken ter inzage en wordt geen gelegenheid geboden een zienswijze kenbaar te maken. Ook wordt op dit moment aan onafhankelijke instanties geen gelegenheid geboden advies uit te brengen.

In een later stadium worden onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld hun advies uit te brengen en worden de ontwerpen van de bestemmingsplannen formeel ter inzage gelegd, waarbij gelegenheid wordt geboden tot het naar voren brengen van zienswijzen. De kennisgeving van de tervisielegging en de zienswijzenprocedure wordt apart bekend gemaakt in het Nieuwsblad Teylingen, de Staatscourant en langs elektronische weg (www.teylingen.nl).

Burgemeester en wethouders van Teylingen.
Naar boven