stcrt-2009-8497-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Westergouwe

Burgemeester en Wethouders van Moordrecht maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij hun besluit van 2 juni 2009 het bestemmingsplan Westergouwe hebben goedgekeurd. Het bestemmingplan Westergouwe bestrijkt een gedeelte, dat is gelegen op het grondgebied van Gouda, en een gedeelte, dat is gelegen op Moordrechts grondgebied. Het plangebied wordt aan de noord- en westzijde begrensd door de provinciale wegen, te weten de N207 en de N456. Aan de zuidoostzijde ligt de Oost Ringdijk langs de Ringvaart van de Zuidplaspolder. De zuidwestgrens van het te ontwikkelen gebied Westergouwe valt samen met de noordoever van de watergang de Vijfde Tocht. De wijk Westergouwe die wordt ontwikkeld op Gouds grondgebied, zal bestaan uit vijf woonmilieus: Grachten, Tuinen, Bolwerk, Landelijk wonen en Waterwonen. Tussen de Vijfde Tocht en de gemeentegrens wordt op Moordrechts grondgebied de zogenoemde Groen-blauwe zone aangelegd.

Het goedkeuringsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen van 18 juni 2009 tot en met 29 juli 2009 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis, Westeinde 1 te Moordrecht.

Bovengenoemde stukken liggen eveneens ter inzage bij de stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda.

Tegen het goedkeuringsbesluit kan binnen deze termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen door degenen die zich eerder al volgens de voorgeschreven procedure tot Gedeputeerde Staten hebben gewend en door belanghebbenden die hiertoe redelijkerwijs niet eerder in staat waren. Degene die beroep instelt kan tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres. Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan wacht de inwerkingtreding daarop.

Moordrecht, 17 juni 2009

Naar boven