stcrt-2009-8477-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Aalkeetpolder’

Burgemeester en wethouders van Maassluis maken ingevolge het bepaalde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 mei 2009 het bestemmingsplan ‘Aalkeetpolder’ heeft vastgesteld. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, heeft de raad onder andere naar aanleiding van naar voren gebrachte zienswijzen een groot aantal wijzigingen aangebracht in de toelichting, de voorschriften en op de plankaart. De wijzigingen zijn opgenomen in de Staat van Wijzigingen behorende bij het raadsbesluit tot vaststelling.

Het besluit tot vaststelling, de daarbij behorende Staat van Wijzigingen alsmede het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 15 juni 2009 gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage in het publiekscentrum van het stadhuis.

Het plangebied ligt aan de oostzijde van de bebouwde kom van Maassluis en is gelegen tussen het woongebied van Sluispolder aan de westzijde, rijksweg A20 aan de noordzijde, de gemeentegrens van Vlaardingen aan de oostzijde en de Vlaardingsedijk aan de zuidzijde.

Aangezien er voor het plangebied een grotendeels verouderde regeling geldt, is er voor dit plangebied een geactualiseerd, eenduidig juridisch kader opgesteld. Hierbij is de huidige situatie vastgelegd en is een landschappelijke kwaliteitsslag gemaakt door in het kader van de ‘Ruimte-voor-ruimteregeling’ de sloop van kassen en agrarische bedrijfsbebouwing en nieuwbouw van woningen mogelijk te maken. Rondom de recreatieplas zijn mogelijkheden voor dagrecreatieve voorzieningen, zoals een horeca-gelegenheid, een speeltuin en een kinderboerderij mogelijk gemaakt.

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen bedenkingen worden ingebracht door:

  • a. degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • b. een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit heeft nagelaten;

  • c. een ieder tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Bedenkingen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingebracht en te worden gericht aan het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP, ’s-Gravehage. Bedenkingen kunnen ook mondeling worden ingebracht. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzageligging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 070-4416919.

Het bestemmingsplan is voorts digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Maassluis: www.maassluis.nl (zie onder Nieuws, Bekendmakingen, Bestemmingsplannen).

Naar boven