stcrt-2009-8476-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Geluidszone Industrieterrein Luchthaven Lelystad

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lelystad maken bekend dat gedeputeerde staten van Flevoland op 21 april 2009, onder nr. 817649 het door de gemeenteraad op 20 december 2008 vastgestelde bestemmingsplan partiele herziening bestemmingsplan Landelijk gebied, gedeelte Oostelijk Flevoland, ‘Geluidszone Industrieterrein Luchthaven Lelystad’, kenmerk U08-42489 hebben goedgekeurd.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor de vaststelling van een nieuwe, ruimere geluidszone rond het industrieterrein en luchthaven. Door het verruimen van de geluidszone kan voldoende geluidsruimte worden gecreëerd voor bestaande en nieuwe bedrijven, waaronder de luchthaven Lelystad op het Industrieterrein Luchthaven Lelystad teneinde hun thans bestaande en in de toekomst beoogde activiteiten voldoende te kunnen faciliteren.

Tervisielegging

Het besluit omtrent goedkeuring en het bestemmingsplan Geluidszone Industrieterrein Luchthaven Lelystad en bijbehorende Planmer liggen vanaf maandag 15 juni 2009 gedurende zes weken ter inzage in het Infocentrum in de hal van het Stadhuis. Het Infocentrum is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Bestemmingsplan ligt reeds ter inzage maar van wege computerstoring heeft geen publicatie eerder in Staatscourant plaatsgevonden.

Instellen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) kan een belanghebbende tegen het goedkeuringsbesluit schriftelijk beroep en eventueel indien onverwijlde spoed zulks vereist, voorlopige voorziening, instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen bedenkingen overeenkomstige artikel 27, eerste op tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bij gedeputeerde staten van Flevoland naar voren heeft gebracht.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit van gedeputeerde staten omtrent goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Lelystad, 4 juni 2009

Naar boven