stcrt-2009-8458-001.png Bestemmingsplan ‘Zuidelijke stadsrand (Augustapolder)’

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 2 juni 2009 heeft besloten om goedkeuring te verlenen aan:

  • de plandelen met de bestemming ‘Stadsuitbreiding: wonen en natuur (SU/N)’, die betrekking hebben op de deelgebieden VI, VII en VIII, van het bestemmingsplan ‘Zuidelijke stadsrand (Augustapolder)’ en vastgesteld door de gemeenteraad op donderdag 29 september 2004;

  • het bestemmingsplan ‘Zuidelijke stadsrand (Augustapolder), reparatie ex artikel 30 WRO tevens 1e part. Herz.’ vastgesteld door de gemeenteraad heeft op 20 april 2006;

Hiermee zijn de woongebieden (terpen, locatie kermisexploitanten) ten zuiden van de Markiezaatsweg opnieuw door de provincie goedgekeurd. De beoogde ontwikkeling houdt voldoende rekening met het aspect luchtkwaliteit en mogelijke effecten op het Markiezaatsmeer (Habitatrichtlijn).

De bedenkingen zoals eerder ingebracht tegen het vastgestelde bestemmingsplan ‘Zuidelijke stadsrand (Augustapolder)’ voor zover deze betrekking hebben op de bestemming ‘Stadsuitbreiding: wonen en natuur (SU/N)’, die betrekking hebben op de deelgebieden VI, VII en VIII en de bedenkingen zoals eerder ingebracht tegen het vastgestelde bestemmingsplan ‘Zuidelijke stadsrand (Augustapolder), reparatie ex artikel 30 WRO tevens 1e part. Herz.’ zijn ongegrond verklaard.

Het goedgekeurde bestemmingsplan en het besluit van Gedeputeerde Staten liggen voor iedereen vanaf 15 juni 2009 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage bij de centrale balie van het stadskantoor, Jacob Obrechtlaan 4 te Bergen op Zoom.

Tegen dit besluit kan gedurende deze termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door degene, die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten heeft gewend alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden. Het besluit omtrent goedkeuring treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bergen op Zoom, 12 juni 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

de burgemeester,

J.M.M. Polman.

De secretaris,

G. van Hofwegen.

Naar boven