stcrt-2009-8453-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Hekslootgebied/Spaarndam-West’

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Hekslootgebied/Spaarndam-West’.

Het bestemmingsplangebied wordt begrensd door de Vergierdeweg en de Oostlaan (noordwestzijde), de Vondelweg (zuidwestzijde), het midden van het Noorder Buiten Spaarne (aan de oost- en zuidoostzijde), en de gemeentegrens met de gemeente Velsen.

De aanleiding voor het opstellen van dit plan is de ouderdom van de huidige juridisch- planologische regelingen. Bovendien zijn er in het verleden diverse vrijstellingen verleend die in een nieuw bestemmingsplan moeten worden opgenomen. Nieuwe ontwikkelingen worden in principe niet mogelijk gemaakt. Een uitzondering hierop vormt de opname van een wijzigingsbevoegdheid om onder voorwaarden een sauna mogelijk te maken op de locatie van boerderij Noord- Akendam aan de Vergierdeweg. Daarnaast wordt een woning mogelijk gemaakt op het perceel Westkolk 36. De Grote Sluis en het boezemgemaal Spaarndam worden gerenoveerd. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de toekomstige planologische situatie hiervoor.

Over dit ontwerpbestemmingsplan wordt tevens een informatieavond georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 30 juni tussen 19:00–21:00 uur, locatie ‘Dorpshuis Spaarndam’, Ringweg 36 te Spaarndam. Tijdens deze inloopavond kan een ieder kennis nemen van het ontwerpbestemmingsplan en vragen te stellen aan de betrokken ambtenaren van de gemeente Haarlem.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hekslootgebied/Spaarndam-West’ kan worden ingezien bij:

  • Het gemeentelijk loket Personen, Bedrijven en Omgeving (PBO) van de hoofdafdeling Dienstverlening aan de Zijlsingel 1 in Haarlem. De hoofdafdeling Dienstverlening is op werkdagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Naast deze officiële locatie bieden wij als extra service tevens de mogelijkheid de stukken in te zien op de volgende locatie:

  • De Stadsbibliotheek aan het Doelenplein 1 in Haarlem. De openingstijden van die bibliotheek zijn: Maandag 11.00–20.00 uur, dinsdag 11.00–20.00 uur, woensdag 11.00–18.00 uur, donderdag 11.00–20.00 uur, vrijdag 11.00–18.00 uur, zaterdag 11.00–17.00 uur. De studiezalen en het leescafé zijn maandag-, dinsdag- en donderdagavond geopend tot 20.30 uur;

  • De gemeentelijke website via www.haarlem.nl.

Zienswijzen

Gedurende de periode dat het plan ter inzage ligt kan een ieder schriftelijke zienswijzen naar voren brengen inzake het ontwerpbestemmingsplan ‘Hekslootgebied/Spaarndam-West’ bij de Gemeenteraad van Haarlem, Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. dhr. mr. R. Frusch.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen de eerder genoemde termijn van 6 weken mondeling uw zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient u een afspraak te maken met de behandelende ambtenaar via telefoonnummer 023-5113714 of met het secretariaat van de Afdeling Ruimtelijke Plannen via telefoonnummer 023-5113551.

Naar boven