stcrt-2009-8452-001.png Ontwerpbestemmingsplan De Houthaven – Pontsteigergebouw Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden geluidhinder

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Westerpark maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan De Houthaven − Pontsteigergebouw en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting, vanaf 11 juni 2009, gedurende zes weken, voor een ieder ter inzage liggen bij de servicebalie van het stadsdeelkantoor, Haarlemmerweg 8–10 te Amsterdam, geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden staan ook op de website van het stadsdeel: www.westerpark.amsterdam.nl

Het plangebied van het bestemmingsplan De Houthaven – Pontsteigergebouw beslaat een deel van het voormalig bedrijventerrein Houthaven en omvat de noordelijke 100 m van de huidige Ponsteiger inclusief de kop gelegen tussen de Houthaven aan de westzijde en de oude Houthaven aan de oostzijde (ter plaatste van de adresaanduiding Tasmanstraat 2).

Het bestemmingsplan De Houthaven – Pontsteigergebouw maakt de realisering van het Pontsteigergebouw mogelijk en daarmee, net als het reeds in procedure zijnde aangrenzende bestemmingsplan De Houthaven, de herontwikkeling van de Houthaven met een gemengd programma van wonen en werken. De vaststelling van hogere waarden voor geluidhinder is noodzakelijk ten behoeve van een deel van de woningen in het Pontsteigergebouw.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden over het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting bij het dagelijks bestuur van het stadsdeel schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u zenden naar Stadsdeel Westerpark, t.a.v. het Projectbureau SpaarndammerHout, Postbus 141, 1000 AC Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken met het secretariaat van het Projectbureau SpaarndammerHout (020-5810 400).

Amsterdam, 10 juni 2009

Het dagelijks bestuur van het Stadsdeel Westerpark,

secretaris,

P.A. Menting.

Voorzitter,

M.M. Kuitenbrouwer.

Naar boven