stcrt-2009-8416-001.png Vestiging voorkeursrecht Diependaalselaan

Aanwijzing

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum maakt ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat de raad bij besluit van 10 juni 2009 diverse percelen die gelegen zijn in het plangebied Diependaalselaan heeft aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. De aangewezen percelen in het plangebied Diependaalselaan zijn globaal gelegen tussen de Diependaalselaan in het noordoosten, de Kerkelandenlaan vanaf Diependaalselaan tot aan de RK kerk de Waaier in noordwestelijke richting, de Loosdrechtseweg tot aan het bedrijventerrein Franciscusweg in het zuidoosten en de Loosdrechtseweg vanaf bedrijventerrein Franciscusweg in noordelijke richting langs de vijver met de torenflats aan de Kerkelandenlaan en langs de RK Kerk de Waaier in het zuidwesten. De aanwijzing heeft als planologische basis de ruimtelijke visie en de toegedachte bestemming zoals opgenomen in het raadsvoorstel. De percelen zijn nader aangegeven op het bij het besluit behorend kadastraal overzicht en de lijst van aangewezen percelen. Het besluit van 10 juni 2009 treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant van 11 juni 2009 te weten op 12 juni 2009, en geldt voor een termijn van drie jaren.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit tot aanwijzing van diverse percelen gelegen in het plangebied Diependaalselaan als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Hilversum te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit tot aanwijzing een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan de raad van de gemeente Hilversum, ter attentie van de commissie Bezwaar- en beroepschriften, Postbus 9900, 1201 GM te Hilversum.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit tot aanwijzing, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Ter Inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de daarbij behorende stukken (de lijst van aangewezen percelen en het kadastraal overzicht) liggen vanaf 12 juni 2009 gedurende zes weken ter inzage in de burgerleeskamer (Oude Enghweg 23 te Hilversum). De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30–16.30 uur en bovendien op donderdag van 17.00 tot 19.30 uur.

Naar boven