stcrt-2009-8415-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘De Rugt, Waspik’

Het college van de gemeente Waalwijk maakt, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingplan ‘De Rugt, Waspik’ met ingang van 12 juni 2009 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt.

Het gaat om de volgende woningbouwlocaties:

  • Locatie De Rugt: ca. 75 woningen ten zuidoosten van de Elzendreef en Berkendreef;

  • Locatie Jan van Erpstraat: 4 vrijstaande woningen als afronding van de Jan van Erpstraat en André Brokxstraat;

  • Locatie Canadeseweg: 2 vrijstaande woningen aan de Canadeseweg.

Het bouwen van woningen op deze locaties past niet in de geldende bestemmingsplannen, zodat een herziening van de geldende bestemmingsplannen nodig is.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien op de recepties van het gemeentehuis van Waalwijk (Raadhuisplein 2) en het gemeentekantoor in Sprang-Capelle (Raadhuisstraat 64). Beide recepties zijn geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.30 uur. Ook is het ontwerpbestemmingsplan te vinden op de website van de gemeente Waalwijk (www.waalwijk.nl), onder ‘Ruimtelijke plannen’.

Gedurende de termijn van de terinzageligging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de raad van de gemeente Waalwijk (postbus 10150, 5140 GB Waalwijk).

Bijeenkomst

Op 22 juni 2009 is er een bijeenkomst in Het Nieuwe Centrum te Waspik (Carmelietenstraat 36) van 19.30 tot 22.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst zal het bestemmingsplan kort worden gepresenteerd, is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kan een ieder desgewenst mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Van deze bijeenkomst wordt een verslag opgemaakt. Ook het concept-beeldkwaliteitplan en concept-duurzaamheidsplan voor locatie De Rugt zal tijdens deze bijeenkomst aan bod komen.

Meer informatie

Voor een nadere toelichting op dit plan kunt u contact opnemen met mevr. M. Timmermans, mtimmermans@waalwijk.nl, telefoon 0416-683 456.

Waalwijk, 11 juni 2009

Het college van Waalwijk.

Naar boven