stcrt-2009-8394-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Scheemda centrum (Diepswal-Hogeweg)’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Scheemda maken bekend dat de raad in haar vergadering van 22 april 2009 het bestemmingsplan ‘Scheemda centrum (Diepswal-Hogeweg)’ heeft vastgesteld. Deze publicatie volgt uit artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

In 2002 stelde de gemeenteraad van Scheemda het Woonplan Scheemda vast. Voor de gelijknamige woonkern ligt een belangrijk accent op een aantal vernieuwingsprojecten in en rond het centrum. Ten behoeve daarvan is door betrokken partijen, Acantus en gemeente Scheemda, na overleg met de provincie Groningen, een ruimtelijke visie gemaakt: ‘Scheemda-centrum, Ruimtelijke Visie (2006)’. Deze visie, versterking van de woonfunctie op een ruimtelijk uitdagende en bijzondere wijze, wordt met dit bestemmingsplan planologisch vertaald.

In dit bestemmingsplan wordt de basis gelegd voor de voorziene woningbouw en wordt het onderliggend beleid beschreven.

Het plan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld, in die zin dat de planregels in artikel 4, 5 en 6 zijn aangepast/aangevuld.

Voor het overige is het bestemmingsplan ongewijzigd door de raad vastgesteld. Wel heeft in de beantwoording van de zienswijze, op een aantal onderdelen een nadere uitleg/motivering van de planuitgangspunten plaatsgehad.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid om gedurende de termijn van terinzagelegging van de stukken een beroepschrift bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, in te dienen. Indien onverwijlde spoed dit vereist kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling aangevraagd worden, hetgeen schorsende werking van het besluit heeft.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 11 juni 2009 gedurende zes weken elke werkdag ter inzage in het gemeentehuis te Scheemda. Alleen tijdens de termijn van ter inzage liggen van de stukken kunt u over het bestemmingsplan uw beroepschrift indienen bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u krijgen bij het taakveld VROM.

Scheemda, 10 juni 2009

College van burgemeester en wethouders,

secretaris,

M. van der Wal.

Burgemeester,

G.M.C. Jonkman-Jansen.

Naar boven