stcrt-2009-8387-001.png Rectificatie bekendmaking Ontwerp van het bestemmingsplan Basisschool De Brug

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

Voor de(her)bouw van R.K. Basisschool De Brug aan de Schoolstraat 7, 6931 DV Westervoort is een ontwerp van een bestemmingsplanherziening opgesteld. Dit plan omvat:

  • een planverbeelding (kaart), -toelichting en -regels;

  • diverse onderzoeken/rapporten (onder meer geluid, archeologie, luchtkwaliteit, bodem, natuurtoets, vleermuizenonderzoek, asbestinventarisatie).

Geen inspraakprocedure

Er is sprake van herbouw van een identieke onderwijsfunctie (basisonderwijs) op dezelfde locatie (geen nieuwe ruimtelijke ontwikkeling). Het plan voorziet evenmin in nieuwe functies. De gemeenteraad heeft op 20 oktober 2008 het stedenbouwkundig programma van eisen voor deze nieuwbouw vastgesteld. Gelijktijdig is kennis genomen van het door het schoolbestuur vastgestelde functioneel en ruimtelijk programma van eisen (het onderwijsconcept en de onderwijskundige wensen ten aanzien van de nieuwbouw). Op 25 juni 2008 is een informatieavond gehouden.

De ruimte rondom het schoolgebouw wordt in opdracht van het schoolbestuur vorm gegeven en ingericht. Daarvoor is ook een schets opgesteld. Deze ligt als achtergrondinformatie ter inzage en is geen onderdeel van het ruimtelijk planproces.

Het vastgestelde stedenbouwkundig programma van eisen (p.v.e.), het ontwerp van het gebouw en het functioneel en ruimtelijk p.v.e. en de tekeningen van het gebouw liggen ook als achtergrondinformatie ter inzage. Op grond hiervan is besloten om geen afzonderlijke inspraakprocedure volgens de gemeentelijke inspraakverordening te houden.

Geen vooroverleg

Door zowel de provincie Gelderland als de regionale VROM-Inspectie is aangeven dat er geen noodzaak bestaat om een apart vooroverleg te houden. Dit is besloten op grond van het Besluit ruimtelijke ordening.

Hernieuwde terinzagelegging en de indiening van zienswijzen

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt van 11 juni tot en met 22 juli 2009 (zes weken) ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort. U kunt de stukken inzien elke werkdag van:

  • a. 08.00–12.30 uur (zonder afspraak);

  • b. 14.00–16.00 uur (op afspraak: 026-31 79 231; woensdagmiddag zonder afspraak);

  • c. 18.00–20.00 uur (elke maandagavond tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis). Tegen betaling van de kosten op grond van de legesverordening kunt u een kopie van de stukken krijgen. Er wordt geen nieuwe inloopavond gehouden.

In de bovengenoemde periode kan een ieder schriftelijk of mondeling reageren. Uw reactie richt u aan de gemeenteraad van Westervoort, Postbus 40, 6930 AA Westervoort. Als de behoefte bestaat om mondeling te reageren kunt u bellen naar (026) 3179231. Een mondelinge reactie wordt beknopt op schrift gesteld. Als de behoefte bestaat om door de raadscommissie te worden gehoord over een in te dienen reactie, moet u dat nadrukkelijk vermelden. Dit gebeurt dan in de vergadering van 8 september 2009.

Wet geluidhinder

Gelijktijdig met de bekendmaking van dit ontwerp wordt het ontwerpbesluit op grond van de Wet geluidhinder bekend gemaakt (procedure ontheffing hogere grenswaarden). Als u daarop wilt reageren kunt u dat via een aparte reactie doen.

Deze bekendmaking met de bijbehorende stukken wordt ook geplaatst op www.westervoort.nl.

Wilt u meer informatie, neemt u dan gerust contact op met de heer E.G.A. van Karnenbeek van de afdeling Ruimte & Samenleving, tel. (026) 3179231.

Westervoort, 10 juni 2009

Naar boven