stcrt-2009-8336-001.png Ter inzage Ontwerpbestemmingsplan Oudehaske, Fietspad Badweg – Fase 2

Burgemeester en wethouders van de gemeente Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 12 juni 2009 gedurende 6 weken voor iedereen bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Oudehaske, Fietspad Badweg Fase 2 inclusief het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het plan. U kunt de stukken ook inzien via de gemeentelijke website (www.skarsterlan.nl).

Het ontwerpbestemmingsplan betreft een planologisch-juridische regeling voor het aanleggen van de tweede fase van het fietspad in het zuidelijke deel van het tracé tussen de kern Oudehaske en de Streek en het verschuiven van de sloot in westelijke richting. Het fietspad wordt aan de westkant van de Badweg aangelegd, waarbij de sloot in westelijke richting wordt verschoven. Het toekomstige fietspad (tweede fase) heeft een lengte van ong. 650 meter. Met het oog op een zo snel mogelijke realisering van het plan, wordt met het voorliggende bestemmingsplan gebruik gemaakt van de mogelijkheid op basis van artikel 3.4 van de Wro om ten behoeve van een snellere onteigeningsprocedure die gedeelten grond van het westelijk gelegen agrarische perceel, dat eigendom is van een particulier, aan te wijzen ten aanzien waarvan het bezit voor de verwerkelijking van het bestemmingsplan in de naaste toekomst noodzakelijk wordt geacht. Ten aanzien van de onteigening van de benodigde agrarische grond is de onteigeningsprocedure apart aan de gang gezet.

Een ieder kan gedurende genoemde termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres Herema State 1, 8501 AA Joure; postadres Postbus 101, 8500 AC Joure);

  • per e-mail (e-mailadres: info@skarsterlan.nl) onder vermelding van: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Oudehaske Fietspad Badweg Fase 2.

Tevens is er een mogelijkheid om mondeling een zienswijze in te dienen, echter alleen na afspraak met een medewerker van de Afdeling Ruimte via het Afsprakenburo (tel. 0513-481325). Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Joure, 10 juni 2009

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân,

burgemeester,

G.J. Kuiper.

Secretaris,

E. Blaauw.

Naar boven