stcrt-2009-8326-001.png Bestemmingsplan ‘Vreewijk’

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening, hebben burgemeester en wethouders op 22 oktober 2008 verklaard dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid voor Vreewijk.

Nadien is besloten om het plangebied voor het nieuwe bestemmingsplan ‘Vreewijk’ aan de westzijde uit te breiden met de zogenaamde ‘Landbouwbuurt’, i.c. het gebied omzoomd door Dordtsestraatweg, Spastraat, Veldstraat en Sikkelstraat.

Dit heeft als gevolg dat het plangebied van het in voorbereiding zijnde ontwerpbestemmingsplan – globaal bezien – als volgt zal worden begrensd:

aan de noordzijde door de Strevelsweg, Bree en Breeweg, aan de oostzijde door de spoorlijn Rotterdam–Dordrecht en Molenvliet, aan de zuidzijde door de Smeetlandsedijk en Slinge, en aan de westzijde door de Vaanweg, Pinksterweide, Dordtsestraatweg, Spastraat en Veldstraat.

In aanvulling op de eerder (2005/2006) georganiseerde inspraakprocedure, zal de deelgemeente Feijenoord binnenkort twee zogenaamde ‘inloopbijeenkomsten’ organiseren, waarbij bewoners en maatschappelijke organisaties kennis kunnen nemen van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Van de zijde van het deelgemeentebestuur zal hierover nadere berichtgeving volgen in ‘de Havenloods’.

Tijdens de inloopbijeenkomsten kunnen geen zienswijzen worden ingediend.

Gelet op de vergevorderde voorbereiding van het bestemmingsplan, is het nu niet de bedoeling onafhankelijke instanties om advies te vragen.

Zienswijzen kunnen later worden ingediend tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan. Hiervan zal vooraf kennis worden gegeven in de ‘Echo’.

Deze bekendmaking is eveneens geplaatst op de gemeentelijke internetsite. www.wonen.rotterdam.nl.

Rotterdam, 10 juni 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Goedhart,

algemeen directeur dS+V.

Naar boven