stcrt-2009-8310-001.png Kennisgeving van het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Westerbork, t.b.v. de realisatie van een landgoed aan het Oosteinde 34 te Westerbork’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Drenthe maakt ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend: de gemeenteraad heeft op 28 mei 2009 het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Westerbork, t.b.v. de realisatie van een landgoed aan het Oosteinde 34 te Westerbork’ gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Westerbork, t.b.v. de realisatie van een landgoed aan het Oosteinde 34 te Westerbork’ heeft betrekking op het plangebied dat wordt begrensd door de Orvelterstraat, Oosteinde, Oostermaatsweg en het Rijntjesbos te Westerbork. Directe aanleiding voor de partiële herziening van het bestemmingsplan vormt het initiatief van de familie Timmer tot realisatie van een landgoed.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Westerbork, t.b.v. de realisatie van een landgoed aan het Oosteinde 34 te Westerbork’ dat eerder ter inzage heeft gelegen. De doorgevoerde wijzigingen zijn in het raadsbesluit opgenomen.

Het raadsvoorstel en -besluit tot vaststelling en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met daarop betrekking hebbende stukken ligt vanaf 11 juni 2009 tot en met 23 juli 2009 voor iedereen ter inzage bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis te Beilen. Tevens kunt u de betreffende stukken digitaal raadplegen via de gemeentelijke internetpagina: www.middendrenthe.nl.

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht bij de raad;

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de raad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een belanghebbende kan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek moet een afschrift van het ingediende beroepschrift worden overlegd.

Naar boven