stcrt-2009-8304-001.png Bestemmingsplan Station Europapark

Burgemeester en wethouders van Groningen maken bekend dat de gemeenteraad op 27 mei 2009 het bestemmingsplan ‘Station Europapark’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Station Europapark’ heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door de spoorbrug over het Helperdiep aan de noordzijde, de Verlengde Lodewijkstraat/Boumaboulevard/Helperpark aan de oostzijde, Groenendaal aan de zuidzijde en de Helperzoom aan de westzijde.

Het plan voorziet in een station, bestaande uit een midden- en een zijperron, met overkapping en lift. Daarnaast maakt het bestemmingsplan de bouw mogelijk van een fiets-voetgangerstunnel in het verlengde van de Boumaboulevard, met toeleidende fietspaden vanaf de Helperzoom en de Verlengde Lodewijkstraat. Tevens omvat het plan twee pleinen bij de entrees van het station aan de Helperzoom- en de Europaparkzijde. Ten behoeve van het station is voorzien in fietsenstallingen: ten noorden van het gasverdeelstation aan de Helperzoom en op het plein aan de zijde van het Europapark.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad de zienswijze van gedeputeerde staten van Groningen met betrekking tot reclamemasten overgenomen. Als gevolg hiervan is aan het slot van artikel 6, lid 6.3, sublid 6.3.1, onder d, artikel 7, lid 7.3, sublid 7.3.1, onder b, en artikel 12, lid 12.1, onder h en k, toegevoegd de zinsnede: met uitzondering van reclamemasten hoger dan 6 meter. Dit zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat van 15 januari tot en met 25 februari 2009 ter inzage heeft gelegen. De overige zienswijzen heeft de gemeenteraad niet overgenomen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 11 juni 2009 gedurende zes weken ter inzage bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Gedempte Zuiderdiep 98 te Groningen, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur

  • het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof) te Groningen, op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00–20.00 uur.

Exemplaren van het vastgestelde bestemmingsplan zijn op bovenvermelde adressen verkrijgbaar tegen betaling van € 15,- per stuk. Het plan kan tevens worden ingezien en gedownload op bestemmingsplannen.groningen.nl

Van 11 juni tot en met 22 juli 2009 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen, die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Tevens kan door degene die tijdig beroep heeft ingesteld bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Groningen, 10 juni 2009

Naar boven