stcrt-2009-8301-001.png Inspraak Voorontwerpbestemmingsplan ‘Tzum’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘Tzum’ met bijbehorende stukken in het kader van de inspraak met ingang van 11 juni 2009 gedurende zes weken tijdens openingstijden van het Gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt. Tevens is het bestemmingsplan met bijlagen digitaal beschikbaar op de site: www.franekeradeel.nl.

Het bestemmingsplan ‘Tzum’ geeft een planologisch-juridische regeling voor de gehele bestaande dorpsbebouwing van Tzum.

Het plan heeft grotendeels een conserverend karakter. Grootschalige nieuwe ontwikkelingen die nog niet eerder planologisch waren geregeld zijn niet aan de orde. Het plan heeft als doel een adequate beheersregeling te treffen, die zowel beleidsmatig als systematisch is afgestemd op de meest recente inzichten.

De onlangs verleende vrijstelling voor de herinrichting van het kaatsveld is meegenomen in dit nieuwe bestemmingsplan.

Voor de nieuwe locatie van het kaatsveld en de bestaande sportvelden van Tzum wordt een zelfstandig bestemmingsplan opgesteld. Deze ontwikkeling wordt dus niet in dit bestemmingsplan meegenomen.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent het voorontwerpbestemmingsplan schriftelijk dan wel mondeling kenbaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot de heer C. Tasma van de afdeling Bouwen en Milieu (telefoon 0517-380433).

Franeker, 10 juni 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven