stcrt-2009-8297-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Ried – Peinserweg/Dr. Vitus Ringersstraat’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Ried – Peinserweg/Dr. Vitus Ringersstraat’ met bijbehorende stukken met ingang van 11 juni 2009 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt. Ook is het ontwerpbestemmingsplan digitaal beschikbaar op www.franekeradeel.nl.

Het bestemmingsplan ‘Ried – Peinserweg/Dr. Vitus Ringersstraat’ geeft een planologisch-juridische regeling voor het aanleggen van het parkeerterrein aan de Dr. Vitus Ringersstraat te Ried, nabij basisschool De Oanset.

Het onderhavige parkeerterrein wordt aangelegd om de verkeerssituatie ter hoogte van basisschool De Oanset aan de Peinserweg te verbeteren. Door het aanleggen van het parkeerterrein hoeft er niet meer op de weg te worden gestopt/geparkeerd om kinderen bij school af te zetten.

Tevens is er vanaf het parkeerterrein een directe doorsteek naar het schoolplein. De nieuwe situatie is dan ook veiliger en de verkeersdoorstroming aan de Peinserweg wordt gewaarborgd.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot mevrouw M. Swart van de afdeling Bouwen en Milieu (telefoon 0517-380444).

Franeker, 10 juni 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven