stcrt-2009-8294-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Bergsche Bos’

Burgemeester en wethouders maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Limburg op 19 mei 2009 heeft besloten het door de raad op 28 oktober 2008 vastgestelde bestemmingsplan ‘Bergsche Bos’ goed te keuren.

Het bestemmingsplan ‘Bergsche Bos’ voorziet in de bouw van 35 woningen in het kader van de Ruimte- voor Ruimteregeling. De locatie is gelegen aan de rand van de kern Nieuw-Bergen ten zuiden van het plan ‘Vogellaan’, tussen de Valkstraat en de Bergse Heide.

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt samen met het genoemde bestemmingsplan vanaf 18 juni 2009, gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis. U kunt de stukken elke werkdag van 09.00 tot 12.30 uur inzien. Na telefonische afspraak (telefoon: 0485-348383) kunt u ook ’s middags terecht. Voor het inzien van de stukken dient u zich te melden bij de centrale balie. Het bezoekadres van de gemeente Bergen is Raadhuisstraat 2, te Bergen.

Tevens zijn het besluit en het bestemmingsplan digitaal te raadplegen op onze site www.bergen.nl via projecten/digitale bestemmingsplannen.

Gedurende voormelde termijn van 6 weken kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld door:

  • degene die tijdig bedenkingen tegen het bestemmingsplan heeft ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede

  • een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

  • Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Aanvullend kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroepsschrift dient te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Bergen, 17 juni 2009

Burgemeester en wethouders van Bergen,

de burgemeester,

C.W.H.M. Klaverdijk.

De secretaris,

G.B. Kuipers.

Naar boven