stcrt-2009-8290-001.png Vaststelling bestemmingsplan Middenwillens

Burgemeester en wethouders maken bekend dat gemeenteraad van Gouda bij besluit van 22 april 2009 het bestemmingsplan Middenwillens gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied dat globaal wordt begrensd door de Goudse Houtsingel/Achterwillenseweg, het Gloriantplantsoen en de spoorbaan.Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn er in de toelichting, de voorschriften en de plankaart de volgende (ondergeschikte) wijzigingen aangebracht:

Toelichting

  • In de toelichting op pagina 25 is een passage over overstromingsrisico`s ingevoegd.

Voorschriften

  • In de artikelen 11 (Verkeer), 12 (Verkeer en Verblijf) en 14 (Groen) van de bestemmingsplanregels is het derde lid dat de bouw van nutsgebouwtjes regelde geschrapt.

Plankaart

  • Het bouwblok op het perceel Achterwillenseweg 106 is twee meter in noordelijke richting opgeschoven.

  • bestemming Groen op het perceel Achterwillenseweg 132 (kadastraal nummer 8634) is gewijzigd in de bestemming Tuin.

  • de digitale plankaart is de grens van het bouwblok voor de bouw van twee woningen achter het perceel Achterwillenseweg 126 gecorrigeerd.

Het raadsbesluit tot vaststelling en het bestemmingsplan Middenwillens liggen met ingang van 11 juni tot en met 22 juli 2009 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingsuren bij de stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda.

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het door de raad vastgestelde bestemmingsplan Middenwillens is te raadplegen/downloaden op de website van de gemeente Gouda, www.gouda.nl/bekendmakingen.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan binnen de termijn van terinzagelegging door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat:

  • voor degenen, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben ingebracht;

  • iedereen, die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Degene die beroep instelt kan tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.

Het vaststellingsbesluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Gouda, 10 juni 2009

Naar boven