stcrt-2009-8274-001.png Bestemmingsplan ‘Buitengebied Prinsenbeek, partiële herziening Overveldsestraat 10’

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend, dat met ingang van 11 juni 2009 tot en met 22 juli 2009 ter inzage ligt het bestemmingsplan ‘Buitengebied Prinsenbeek, partiële herziening Overveldsestraat 10’ dat door de raad op 3 juni 2009 is vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor de gronden aan de Overveldsestraat 10 te Prinsenbeek. Met het bestemmingsplan wordt op deze gronden onder andere dagrecreatie in de vorm van jeu-de-boules en ondergeschikte horeca mogelijk gemaakt.

Na de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zijn wijzigingen in het plan aangebracht naar aanleiding van het door de raad (gedeeltelijk) gegrond verklaren van de ingediende zienswijzen. Ook ambtshalve zijn wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste wijzigingen betreffen:

  • Aanpassing van de planregels met betrekking tot de ondersteunende horeca. De horecavoorziening mag geen zelfstandige functie hebben en is beperkt tot 100 m2;

  • De verbeelding is verduidelijkt ten aanzien van de plangrens, de legenda en de toegestane kampeerboerderij;

  • In de planregels is ‘extensieve dagrecreatie’ vervangen door ‘dagrecreatie in de vorm van jeu de boules’;

  • Aan de planregels is toegevoegd dat in de bestaande bijgebouwen sanitaire voorzieningen mogen worden gerealiseerd met een maximum oppervlakte van 75 m2.

Het bestemmingsplan ligt gedurende de hierboven genoemde periode ter inzage in het Stadskantoor, infobalie, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda en in de Bibliotheek, Schoolstraat 11 te Prinsenbeek. Voorts is het bestemmingsplan te raadplegen op de site van de gemeente Breda, www.breda.nl.

Degene die tijdig zienswijzen kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van zes weken beroep instellen bij de Raad van State, sector bestuursrecht, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Breda, 10 juni 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

P.A.C.M. van der Velden,

burgemeester.

N. van Mourik,

secretaris.

Naar boven