stcrt-2009-8269-001.png Bestemmingsplan ‘Woensel Noord-Oost 2007’

Het bestemmingsplan ‘Woensel Noord-Oost 2007’ is in het kader van de inhaalslag actualisatie bestemmingsplannen in procedure gebracht. Dit bestemmingsplan beoogt een juridisch kader neer te leggen voor het verlenen van medewerking aan gewenste ruimtelijke ontwikkelingen (passend binnen het gemeentelijk beleid) en voor het optreden tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen (ongewenst gebruik van gronden en opstallen). Behoudens enkele ontwikkelingen in het plangebied is het bestemmingsplan overwegend conserverend van aard.

Het bestemmingsplan omvat een gebied gelegen in het noord-oostelijk deel van het stedelijk gebied van Eindhoven. Het plangebied wordt begrensd door de John F. Kennedylaan, de Eindhovenseweg, de Anconalaan, een groenstrook vanaf de Italiëlaan tot ten zuiden van de Citrushof, de Kosmoslaan en de Sterrenlaan. Het plangebied ligt in de wijk Dommelbeemd en bestaat uit de buurten Heesterakker, Vaartbroek, Eckhart en De Luytelaer.

Het bestemmingsplan Woensel Noord-Oost 2007, vastgesteld door de gemeenteraad op 21 oktober 2008, is bij besluit van Gedeputeerde Staten van Noord Brabant (GS) van 19 mei 2009, nr. 1465933 gedeeltelijk goedgekeurd. GS hebben ten aanzien van de plankaart goedkeuring onthouden aan de percelen Luytelaar 13, 17, 21 en 25.

Het besluit van GS, alsmede het bestemmingsplan, liggen met ingang van 11 juni 2009 tot en met 22 juli 2009 voor een ieder ter inzage op de volgende adressen:

  • KlantenContactCentrum van het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, (openingstijden ma van 08.30–19.00 uur en di t/m vrij van 08.30–16.00 uur);

  • Informatiebalie aan het Ondernemersplein in het Kennedy Business Center aan het Kennedyplein 200 (openingstijden: ma van 08.30 tot 19.00 uur en di t/m vrij van 09.00–16.00 uur);

Daarnaast kan het bestemmingsplan binnenkort ook digitaal worden geraadpleegd via de internetsite www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Tegen het besluit van GS kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • 1. Degene die destijds binnen de door de wet gestelde termijn bedenkingen tegen het bestemmingsplan heeft ingebracht bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant;

  • 2. Een belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht.

Beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20.019, 2500 EA  ’s-Gravenhage.

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kunnen degenen, die beroep hebben ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) indienen. In dat geval treedt het besluit inzake goedkeuring niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven