stcrt-2009-8236-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Dorpen – Bunnik, herziening 2006’

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Utrecht op 26 mei 2009 het bestemmingsplan ‘Dorpen – Bunnik, herziening 2006’ hebben goedgekeurd.

Het bestemmingsplan voorziet in een reparatie van het bestemmingsplan ‘Dorpen – Bunnik’ voor de kern Bunnik. Het betreft overwegend de invulling van planonderdelen waaraan door Gedeputeerde Staten van Utrecht goedkeuring is onthouden of waarvan de goedkeuring door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is vernietigd. De reparatieplicht vindt zijn grondslag in artikel 30 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het goedkeuringsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van donderdag 11 juni 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Bunnik, Singelpark 1 te Odijk. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de website van de gemeente Bunnik (www.bunnik.nl, onder ‘bestuur en organisatie/gemeentelijk beleid’).

Degene die zich tijdig met zijn bedenkingen tot Gedeputeerde Staten heeft gewend, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met zijn bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden, kan gedurende genoemde termijn van terinzagelegging (donderdag 11 juni tot en met woensdag 22 juli 2009) beroep instellen tegen het besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Het betreffende besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling van de Raad van State is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Wet geluidhinder – hogere waarde

In het bestemmingsplan ‘Dorpen – Bunnik, herziening 2006’ is voor het perceel Schoudermantel 32 de mogelijkheid opgenomen ter plaatse woningen te realiseren. Bij deze woningen is de geluidsbelasting, ten gevolge van de rijksweg A12 en de Schoudermantel, hoger dan de wettelijke voorkeurswaarde van 48 decibel die genoemd is in de Wet geluidhinder. Daarom hebben burgemeester en wethouders op 17 juni 2008 op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder voor de locatie Schoudermantel 32 te Bunnik hogere waarden voor de geluidsbelasting vastgesteld.

Het besluit tot vaststelling van hogere waarden voor de geluidsbelasting is in het bestemmingsplan ‘Dorpen – Bunnik, herziening 2006’ opgenomen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging van het goedkeuringsbesluit en het bestemmingsplan kan door belanghebbenden tevens beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen de verleende hogere waarden voor de geluidbelasting.

Naar boven