stcrt-2009-8233-001.png Goedkeuring bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal delen, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, mede dat het College van Gedeputeerde Staten van Limburg, bij besluit van 2 juni 2009, de besluiten van de gemeenteraad van 7 oktober 2008 tot vaststelling van de navolgende bestemmingsplannen heeft goedgekeurd:

  • Bestemmingsplan ‘Golfbaan Heythuysen/Roggel’. Het plan omvat het gebied begrensd door de wegen: Aan het Broek (westzijde), Aan de Bergen, Strubben (noordzijde) en Roligt en Slingstraat (oostzijde). In het zuiden wordt de begrenzing gevormd door de bospercelen ten oosten van de Geer. Ter plaatse van het voormalige KI-station aan Aan het Broek te Heythuysen zal een golfbaan met bijpassende voorzieningen inclusief accommodatie voor verblijfsrecreatie (hotel) en toerisme worden gerealiseerd. Voorafgaand aan de totstandkoming van het bestemmingsplan is er een Milieueffectrapport opgesteld.

  • Bestemmingsplan ‘Heldensedijk 10 en 13 te Roggel’ ( Buitenhof De Leistert). Het gebied sluit aan bij de bestaande recreatieve voorzieningen van Recreatieoord de Leistert en manege de Leistert. Met het voorliggende plan voor de ontwikkeling van een verblijfsrecreatief bungalowpark wordt een sanering van de agrarische activiteiten tot stand gebracht.

De besluiten van Gedeputeerde Staten liggen met het desbetreffende bestemmingsplan met ingang van donderdag 11 juni 2009 gedurende zes weken aldus t/m woensdag 22 juli 2009, gedurende openingstijden, voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Leudal, Dorpstraat 1 te Heythuysen en de servicebalie, Markt 6 te Roggel.

Gedurende deze termijn kan tegen deze besluiten beroep worden ingesteld door degene die zich tijdig op grond van artikel 27, eerste of tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tot het college van Gedeputeerde Staten heeft gewend en de belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs gesproken niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 27, lid 1 of lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tot Gedeputeerde Staten te wenden. Bovendien kunnen andere belanghebbenden beroep aantekenen tegen de gedeelten van het bestemmingsplan ‘Heldensediijk  10 en 13 te Roggel’ waaraan door Gedeputeerde Staten goedkeuring onthouden is.

Het beroep moet worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Dat griffierecht bedraagt € 141,– voor natuurlijke personen en € 281,– voor rechtspersonen.

Diegene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening dat binnen de beroepstermijn is ingediend schort de werking van het besluit van Gedeputeerde Staten op tot dat op het verzoek is beslist.

Ook voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is het genoemde griffierecht verschuldigd.

Als er binnen de termijn geen verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend treedt het besluit van Gedeputeerde Staten daags na het verstrijken van de beroepstermijn in werking.

Heythuysen, 10 juni 2009

Naar boven