stcrt-2009-8224-001.png Bestemmingsplan Mariaoord

Burgemeester en wethouders van Vught maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het bestemmingsplan Mariaoord ter inzage ligt. Het bestemmingsplan is op 28 mei 2009 door de gemeenteraad vastgesteld. Er zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat er inzage heeft gelegen.

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid om het bestaande rijksmonument ‘Mariaoord’ aan de Glorieuxlaan te Vught te verbouwen tot woningen (32 appartementen in het hoofdgebouw en 7 eengezinswoningen in de kapel). Daarnaast kunnen op grond van het ontwerp 28 appartementen en 11 eengezinswoningen worden bijgebouwd.

Voor de realisatie van dit plan is op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder bij besluit d.d. 3 maart 2009 van burgemeester en wethouders tevens een hogere waarde vastgesteld. De hogere waarde is vastgesteld vanwege de overschrijding van de voorkeursnorm voor de geluidsbelasting op de gevels van de geplande woningen als gevolg van het wegverkeer op de A 2 en de Glorieuxlaan.

Het bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere geluidswaarden met bijbehorende stukken liggen vanaf 11 juni gedurende 6 weken ter inzage bij

  • de ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1, Vught (maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur) en

  • de Openbare Bibliotheek, Dorpsstraat 28, Vught (maandag t/m vrijdag van 14:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 11:00 tot 15:00 uur).

Het bestemmingsplan, het besluit hogere geluidswaarden en de diverse bijlagen zijn ook terug te vinden via www.vught.nl. onder Bouwen, Wonen, Verkeer & Milieu/Bouwprojecten.

Afschriften zijn tegen betaling verkrijgbaar.

Tijdens de terinzagelegging kunnen belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en hun opmerkingen over de aanvraag hogere waarden aan respectievelijk de gemeenteraad burgemeester en wethouders kenbaar te maken, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Degenen, die beroep hebben ingesteld, kunnen binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen. Het beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak respectievelijk de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Vught, 10 juni 2009

Burgemeester en wethouders van Vught,

de secretaris,

C.M. de Graaf.

De burgemeester,

R.J. van de Mortel.

Naar boven