stcrt-2009-8214-001.png Ontwerpbestemmingsplan Oliemolenkwartier 2009

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, eerste lid van Wet ruimtelijke ordening bekend, dat gedurende een termijn van zes weken, ingaande op 11 juni 2009, het ontwerpbestemmingsplan Oliemolenkwartier 2009 voor een ieder ter inzage ligt in de Informatiewinkel in de Observant, Stadhuisplein 7 (openingstijden: werkdagen van 09.00–17.00 uur en op zaterdag van 09.00–12.00 uur).

Het bestemmingsplan omvat kort samengevat de mogelijkheid om creatieve economie in het Oliemolenkwartier te ontwikkelen en regelt de bestaande en nieuwe studentenhuisvesting aan de Kleine Koppel en de Eemlaan. Het gebied van het bestemmingsplan wordt begrensd door de Eem in het noordoosten, de Eemlaan in het zuidoosten, de nieuwbouw van de Hogeschool Utrecht in het zuidwesten en het bedrijf van Sarah Lee in het westen.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder, gedurende de termijn van terinzageligging, zowel schriftelijk als mondeling zijn of haar zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Amersfoort, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer D. Schalks (033-4694828).

In het ontwerpbestemmingsplan Oliemolenkwartier 2009 wordt de mogelijkheid geboden tot bouw van studentenwoningen langs de Eemlaan. Deze locatie ligt binnen de geluidscontouren van de Amsterdamseweg en de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn/Zwolle en ondervindt een geluidsbelasting op de toekomstige gevels van respectievelijk 52 dB en 64 dB. Daarmee wordt de voorkeursgrenswaarde overschreden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens voor het perceel van de studentenwoningen hogere waarden voor wegverkeerslawaai en railverkeerslawaai vast te stellen, zoals is aangegeven in het formulier ten behoeve van de hogere waarde procedure en het daarbij behorende akoestische onderzoek (SCENA adviseurs, rapport G97SC0729.R01.2).

Het ontwerpbesluit ten behoeve van de vaststelling van de hogere waarden ligt eveneens gedurende een termijn van zes weken, ingaande op 11 juni 2009 ter inzage. Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit betrokken is kan, ingevolge afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 110c, lid 2 van de Wet geluidhinder gedurende de periode van terinzageligging in de Informatiewinkel in De Observant, Stadhuisplein 7, het ontwerpbesluit met bijlagen inzien. Belanghebbenden hebben de bevoegdheid om gedurende de genoemde termijn bij burgemeester en wethouders schriftelijk danwel mondeling zienswijzen kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer D. Schalks (033-4694828).

Het ontwerpbestemmingsplan Oliemolenkwartier 2009, het ontwerpbesluit ten behoeve van de vaststelling van de hogere waarden op grond van de Wet Geluidhinder en de bij deze stukken behorende bijlagen kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl.

Naar boven