stcrt-2009-8210-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘parapluplan buitengebied’

Burgemeester en wethouders van Losser maken bekend dat in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 10 juni 2009 voor een ieder voor de periode van 6 weken het ontwerpbestemmingsplan ‘parapluplan buitengebied’ ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken kan tijdens de openingsuren bij de Publieksbalie in het gemeentehuis worden ingezien.

Ook is het ontwerp te raadplegen via www.losser.nl, onder Actueel (klikken op Bekendmakingen → Ruimtelijke ordening en infrastructuur).

Het (ontwerp)bestemmingsplan is een thematische herziening van de voorschriften van het bestemmingsplan buitengebied om het gemeentelijke beleid voor het buitengebied zoals verwoord in diverse reeds vastgestelde beleidsnota’s vast te leggen. In verband met de nieuwe Wro (in werking getreden op 1 juli 2008) is het verlenen van vrijstelling niet meer mogelijk.

Om medewerking te kunnen geven aan het reeds vastgestelde beleid is het noodzakelijk dat een herziening van het bestemmingsplan wordt vastgesteld. Het betreft met name de beleidsnota’s ‘Wonen in het buitengebied’, ‘Nevenfuncties op het agrarisch bedrijf’, ‘Hergebruikfuncties na beëindiging van de agrarisch bedrijfsfuncties’en ‘Rood voor rood met gesloten beurs’.

Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan een ieder mondeling dan wel schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij de gemeenteraad van Losser.

Naar boven