stcrt-2009-8205-001.png Verlenging gemeentelijk voorkeursrecht plangebied Zevender (voormalige Reinaldaweg Noord)

Verlenging van de aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schoonhoven maken op grond van artikel 2 lid 4 van de Wvg zoals dat luidde vóór het tijdstip van inwerkingtreding van de Wro jo. artikel 9.4.1. lid 1 van de Invoeringswet Wro jo. Artikel 4 Wvg zoals deze thans luidt jo. Artikel 7 van de Wvg zoals deze thans luidt, bekend dat de gemeenteraad op 28 mei 2009 heeft besloten om het voorkeursrecht d.d. 31 mei 2007 dat van rechtswege geldt tot 2 november 2009 met ingang van 2 november 2009 met één jaar te verlengen.

De betreffende percelen zijn gelegen in het plangebied Zevender. Het plangebied ligt ten noorden van de provinciale weg N210 richting Lopik (M.A. Reinaldaweg) en valt binnen de door de provincie Zuid-Holland aangegeven rode contour. De percelen worden momenteel hoofdzakelijk agrarisch gebruikt. De beoogde bestemmingen van de in het verlengingsbesluit betrokken gronden zoals opgenomen in het vastgestelde en goedkeurde Structuurplan Schoonhoven ‘Vitale stad in het groene hart’ zijn ‘wonen, woon-werkpanden, bedrijvigheid, gebiedsontsluitingswegen, groene lobben, en bufferzone’.

De gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, een en ander naar de stand van de openbare registers van het kadaster per 25 mei 2009.

Om te voldoen aan artikel 7 Wvg ligt met ingang van 10 juni 2009 gedurende zes weken het raadsbesluit met bijbehorende stukken, daaronder mede begrepen de perceelsgewijze registratie voor een ieder kosteloos ter inzage op het stadhuis van de gemeente Schoonhoven, Haven 37 te Schoonhoven.

Openingstijden van het stadhuis zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Op verzoek kunnen de betreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien.

De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze gronden ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving. Het raadsbesluit treedt in werking op de dag na de datum van publicatie in de Staatscourant. Zodra het raadsbesluit in werking treedt, moeten eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het besluit begrepen gronden, wanneer zij hun percelen dan wel de daarop gevestigde rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Schoonhoven te koop aanbieden.

Bezwaar en beroep

Het raadsbesluit is aan te merken als een besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) zodat tegen dit besluit tot verlenging van het aanwijzingsbesluit van 31 mei 2007, ingevolge de Awb bezwaar en beroep openstaat. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de dag na publicatie in de Staatcourant (ofwel in de periode met ingang van 10 juni 2009 tot en met 21 juli 2009), een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Schoonhoven, postbus 504, 2870 AH Schoonhoven.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar.

Degene die een bezwaarschrift indient, kan op grond van artikel 8:81 Awb eveneens een verzoek om voorlopige voorziening aanvragen bij de rechtbank te ’s-Gravenhage, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Naar boven