stcrt-2009-8190-001.png Bestemmingsplan ‘Heerlen-Zuid’

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluit van 17 februari 2009 onder nummer 2009/3930 goedkeuring hebben onthouden aan het bestemmingsplan ‘Heerlen-Zuid’, vastgesteld door de gemeenteraad d.d. 1 juli 2008.

Het bestemmingsplan ‘Heerlen Zuid’ is een beheersplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande situatie. Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de N281 aan de westzijde, de Groene Boord, Bongaertslaan en Joh. XXIII-singel aan de Oostzijde, de Valkenburgerweg, Coriovallumstraat, Raadhuisplein, Dr. Poelstraat en achterzijde Putgraaf aan de Noordzijde en John F. Kennedylaan en Eisenhowerstraat aan de zuidzijde.

Goedkeuring is onthouden aan het gehele plan vanwege een publicatiegebrek in de ontwerpfase van de gevolgde procedure.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van 25 juni 2009 gedurende zes weken ter inzage, in het Stadhuis aan de Geleenstraat 27 te Heerlen bij de afdeling Publiekszaken, op de eerste verdieping van het stadhuis, geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur. Voor inzage buiten deze tijden kunt u het bestemmingsplan op afspraak met de afdeling BWM (tel. 045-5604488) inzien.

Onder verwijzing naar het bepaalde in artikel 54 en 56 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit beroep worden ingesteld. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de wet gestelde termijn bedenkingen heeft ingebracht tegen het bestemmingsplan bij het college van Gedeputeerde Staten, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest dit tijdig te doen.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepen dienen te worden ingesteld gedurende de termijn van zes weken waarin het besluit met het bestemmingsplan ter gemeentesecretarie ter inzage ligt.

Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Ingevolge artikel 28 lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit van Gedeputeerde Staten in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven