stcrt-2009-8177-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte locaties Nederweert’

Het bestemmingsplan bevat zeven nieuwe woningbouwlocaties in Nederweert in het kader van Ruimte voor Ruimte. Deze zeven locaties zijn:

  • Kleine Steeg te Nederweert, kadastraal bekend gemeente Nederweert, sectie Y, nummer 61, één Ruimte voor Ruimte woning.

  • Schansstraat te Nederweert, kadastraal bekend gemeente Nederweert, sectie L, nummer 2792, twee Ruimte voor Ruimte woningen.

  • Roeventerschans te Nederweert, kadastraal bekend gemeente Nederweert, sectie AA, nummer 2 twee Ruimte voor Ruimte woningen en Nederweert, sectie AA, nummer 71, één Ruimte voor Ruimte woning.

  • Bloemerstraat Nederweert, kadastraal bekend gemeente Nederweert, sectie Y, nummers 584 en 185, drie Ruimte voor Ruimte woningen.

  • Meijelsedijk te Ospel, kadastraal bekend gemeente Nederweert, sectie N, nummer 857, vier Ruimte voor Ruimte woningen.

  • Meijelsedijk te Ospel, kadastraal bekend gemeente Nederweert, sectie N, nummer 859, twee Ruimte voor Ruimte woningen.

  • Strateris te Nederweert, kadastraal bekend gemeente Nederweert, sectie Y, nummers 812-813-183, zeven Ruimte voor Ruimte woningen.

Er zijn zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan. De gemeenteraad heeft bij besluit van 21 april 2009 het bestemmingsplan Ruimte voor Ruimte kavels Nederweert gewijzigd vastgesteld:

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan betreffen:

  • 1. Verbeelding

    Aanpassing van de verbeelding van de locatie Schansstraat door het gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Nederweert, sectie L, nummer 2791 wat nu bestemd is als ‘Wonen’ te bestemming als ‘Agrarisch-onbebouwd’ met de aanduiding kernrandgebied.

  • 2. Regels

    De volgende regels worden aangepast:

    Regel

    Aanpassing

    Goothoogte bijgebouw (artikel 4.2.2.)

    De maximale goothoogte van aan- en bijgebouwen wordt gewijzigd van 3,50 meter naar 3,20 meter

    Nokhoogte bijgebouw (artikel 4.2.2.)

    De maximale nokhoogte van aan- en bijgebouwen wordt gewijzigd van 6 meter naar 5,50 meter

  • 3. Wijzigingen aangebracht door raad

    Met de locatie Arishoek in het ontwerpbestemmingsplan kan niet worden ingestemd omdat deze locatie stedenbouwkundig niet voldoet aan de gemeentelijke uitgangspunten. Het bestemmingsplan wordt vastgesteld met uitzondering van deze locatie.

Er wordt voor het bestemmingsplan Ruimte voor Ruimte locaties Nederweert geen exploitatieplan vastgesteld omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

Besluit hogere grenswaarden

Ten behoeve van het bovengenoemde bestemmingsplan hebben burgemeester en wethouders van Nederweert bij besluit van 25 maart 2009 voor de volgende locaties hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting vastgesteld:

  • Twee woningen aan de Meijelsedijk te Ospel.

  • Twee woningen aan de Roeventerschans te Nederweert.

  • Twee woningen aan Strateris te Nederweert en vier woningen aan de Hoebenstraat te Nederweert.

  • Vier woningen aan de Meijelsdijk te Ospel.

Ter inzage en beroep

U kunt de stukken inzien binnen zes weken na de dag van publicatie, van 12 juni 2009 tot en met 23 juli 2009, bij de centrale klantenbalie of op afspraak. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook in te zien via onze website www.nederweert.nl onder Plannen en Projecten → Ruimtelijke Plannen → Bestemmingsplannen → Bestemmingsplan Ruimte voor Ruimte locaties Nederweert.

Gedurende de voorgenoemde termijn kunnen

  • zij die tijdig hun zienswijzen op het ontwerp bestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen kenbaar te maken naar aanleiding van het ter visie liggende ontwerp bestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde;

  • een ieder die bedenkingen heeft tegen de aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan;

  • een beroepschrift indienen tegen het vastgestelde plan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Nederweert, 11 juni 2009

Naar boven