stcrt-2009-8149-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘St. Geertruidentuin e.o.’

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 11 juni tot en met 22 juli 2009 bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81) en bij het gemeentelijke informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek (Brink 70), ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 13 mei 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘St Geertruidentuin e.o.’

U kunt het plan ook inzien op de website: www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

St. Geertruidentuin

In het najaar van 2008 is het Deventer Ziekenhuis van de St. Geertruidenlocatie aan de Ceintuurbaan naar de nieuwe locatie aan de Rielerenk verhuisd. Het Deventer Ziekenhuis is op zoek gegaan naar een herbestemming voor de ‘St. Geertruidenlocatie’ die een duidelijke meerwaarde voor deze locatie en voor de stad kan opleveren. In 2005 en 2006 heeft het Deventer Ziekenhuis samen met de Gemeente Deventer aan de herontwikkeling van deze locatie gewerkt.

Om meer duidelijkheid te krijgen over deze herontwikkeling is in samenspraak met de gemeente Deventer een stedenbouwkundig plan opgesteld. Het vigerende bestemmingsplan maakt de gewenst ontwikkelingen, zoals beschreven in het stedenbouwkundig plan niet mogelijk. Het is daarom noodzakelijk om een nieuw bestemmingsplan op te stellen voor het gebied.

Het bestemmingsplangebied is gelegen binnen het gebied dat globaal wordt begrensd door de Ceintuurbaan, Hoge Hondstraat, H.J.P. Fesevurstraat en de Brinkgreverweg. Het is een bijzondere plek om te wonen op steenworp afstand van de historische binnenstand en het groen in de omgeving.

Gewijzigd vastgesteld

Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op een aantal punten aangepast. Deze aanpassingen betreffen zowel ambtelijke aanpassingen als wijzigingen die hebben plaatsgevonden in het kader van de ingediende zienswijzen. Daarnaast zijn door de gemeenteraad wijzigingen aangebracht. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • een deel van het pad dat als rondgang rondom de publieke tuin is gelegen heeft niet meer de bestemming ‘verkeer-paden’, maar is opgenomen in de bestemming ‘groen’;

  • een strookje grond van 4 meter bij 23,5 meter, gelegen naast de woning Fesevurstraat 4 is buiten het plangebied gelaten;

  • ter plaatse van de voormalige zusterflat aan de Ceintuurbaan is de mogelijkheid opgenomen onder de bebouwing ook (half) ondergrondse parkeervoorzieningen aan te leggen;

  • de bouwhoogte van de woningen in het gebied ‘wonen-uit te werken II’ (Fesevurstraat) is verlaagd van 12 meter, naar 11 meter met een maximale goothoogte van 7 meter

  • in de bestemming ‘groen’ is het niet toegestaan overige bouwwerken (in het bijzonder afscheidingen, hekwerken en poorten) te plaatsen.

Voor een totaal overzicht van alle wijzigingen en een exacte beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit met betrekking tot de vaststelling van het bestemmingsplan ‘St. Geertruidentuin e.o.’

Reageren?

Iemand die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende de genoemde termijn schriftelijk of mondeling bedenkingen tegen het bestemmingsplan indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Voor het naar voren brengen van een mondelinge bedenking kunt u een afspraak maken met de provincie Overijssel, eenheid RWB, telefoon 038-4998899.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan iedereen die bedenkingen heeft tegen de bij vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Naar boven