stcrt-2009-8141-001.png Tervisielegging vastgestelde bestemmingsplan De Bongerd/vastgestelde hogere waarden verkeers- en industrielawaai

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Noord maakt bekend, dat met ingang van 10 juni 2009 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt, het door de deelraad van het stadsdeel Amsterdam-Noord bij zijn besluit van woensdag 27 mei 2009 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan De Bongerd. Het bestemmingsplan De Bongerd voor het gebied gelegen nabij de bocht in Zijkanaal I wordt in hoofdlijnen begrensd aan de noordzijde door de woonwijk Kadoelen en het groengebied Wilmkebreek, aan de oostzijde door de woonwijk Banne Buiksloot en de woonwijk Tuindorp Oostzaan aan de westzijde en in het zuiden door het NDSM-terrein en de woonwijk Het Hogeland.

Tevens ligt de door het dagelijks bestuur op 7 april 2009 vastgestelde hogere grenswaarden verkeers- en industrielawaai ter inzage.

  • op het Stadsdeelhuis, Service Centrum, afdeling Vergunningen, Buikslotermeerplein 2000.

    Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur en donderdag 12.00 tot 19.00 uur

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt tevens ter inzage op de volgende vestiging van SOLID-Amsterdam (www.solid-amsterdam.nl):

  • Tuindorp-Oostzaan, Aldebaranplein 4a 1033 GS Amsterdam. Geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 17.00 uur.

De inhoud van het bestemmingsplan betreft: het mogelijk maken het plangebied te herontwikkelen tot een nieuwe woonwijk met o.a. een school en een supermarkt.

In het plangebied De Bongerd is sprake van geprojecteerde gevoelige bebouwing in de vorm van woningen. Deze bebouwing valt zowel binnen een zone van industrielawaai als binnen een zone van verkeerslawaai. In verband hiermee dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan hogere grenswaarden voor het industrielawaai en wegverkeergeluid te worden vastgesteld. Met het bestemmingsplan ligt daarom het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden ter inzage.

Gedurende bovengenoemde termijn van 6 weken kunnen belanghebbenden, die zich tijdig met zienswijzen tot de deelraad hebben gewend, bij de Raad van State beroep instellen. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende, die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het plan in het ontwerp zijn aangebracht. Een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze kenbaar te maken kan ook beroep instellen bij de Raad van State.

De beroepsschriften moeten in tweevoud worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit van de deelraad in werking daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn.

Binnen deze beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist.

Amsterdam-Noord, 9 juni 2009

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord,

L. Brasz,

secretaris.

R. Post,

voorzitter.

Naar boven