stcrt-2009-8067-001.png Milieueffectrapportagebeoordeling Gemeente Twenterand

Burgemeester en wethouders van gemeente Twenterand maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 29 april 2009 heeft Mts. Ter Keurs, Oosterhofweg 125 7461 BT Rijssen medegedeeld dat hij voornemens is zijn varkenshouderij aan de Oostermaatweg 12 7671 RN Vriezenveen een nieuwe vleesvarkenstal op te richten met een omvang van 2988 vleesvarkensplaatsen. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportagebeoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van gemeente Twenterand hebben besloten dat door Mts. Ter Keurs geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van gemeente Twenterand leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 5 juni 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de Front-office tijdens de openingstijden.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening in het kader van de Wet milieubeheer aan de orde worden gesteld.

Burgemeester en wethouders van Twenterand,

de secretaris,

H. Ridderinkhof.

De burgemeester,

H. Koetje.

Naar boven