stcrt-2009-8065-001.png Ontwerpbestemmingsplan St. Sebastiaansbrug ter inzage

Iedereen krijgt de gelegenheid om een reactie te geven op het ontwerpbestemmingsplan St. Sebastiaansbrug. Het ontwerpplan is in voorbereiding en kan naar aanleiding van de reacties worden aangepast. Het gebied waarvoor een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid, betreft de hele St. Sebastiaansbrug tot aan de kruispunten Zuidwal en Michiel de Ruyterweg, inclusief de Kanaalweg aan de west- en oostzijde ten behoeve van de stijgpunten. De St. Sebastiaansbrug verbindt de Binnenstad met de Wippolder. Zowel auto's, fietsers en voetgangers steken hier het Rijn-Schiekanaal over. Ook gaan verschillende buslijnen, en in de toekomst ook tramlijn 19, over deze brug.

Een nieuw bestemmingsplan is nodig, omdat door toevoeging van de trambaan voor tramlijn 19 de inrichting van de St. Sebastiaansbrug verandert. Ook is aan de bestaande brug schade geconstateerd. De brug moet dan ook ingrijpend worden gerenoveerd. De inpassing van de tram, gecombineerd met busvervoer, drie banen autoverkeer, en aan weerszijden fietspaden en trottoirs betekent een breder brugprofiel. Tevens worden de onderdoorgangen aan weerszijden van het Rijn-Schiekanaal breder en overzichtelijker.

Door het bredere brugprofiel, de hoogte en de bredere doorgangen past de nieuwe brug niet in de bestaande bestemmingsplannen. Voor het plan wordt daarom een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Bekijken van het ontwerpbestemmingsplan

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende onderzoeken vanaf 9 juni 2009 tot en met 20 juli 2009 bekijken bij de Publieksbalie aan de Phoenixstraat 16, geopend op werkdagen van 8.00–15.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Tegen betaling van € 25,– kunt u hier een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan kopen. U kunt het bestemmingsplan ook inzien op de gemeentelijke website www.gemeentedelft.info, onder het kopje ‘Uw inspraak telt’ (klik door naar 'Plannen ter inzage’).

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan

U kunt gedurende de inzagetermijn reageren op het plan door uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan te sturen naar:

De gemeenteraad van Delft,

Postbus 78

2600 ME Delft

In uw schriftelijke reactie (zienswijze) moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk ontwerpbestemmingsplan het gaat. U kunt uw reactie tot en met 20 juli 2009 indienen. Op 30 juni 2009 kunt u van 17:30 tot 19:30 uur aan de Barbarasteeg 2 op het plan reageren. Die avond worden de reacties alleen genoteerd. Het plan wordt niet toegelicht.

Procedure

Iedereen die heeft gereageerd op het ontwerpbestemmingsplan ontvangt een nota, waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota Zienswijzen en het bestemmingsplan worden voor vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. De raad bepaalt of het bestemmingsplan, voordat het bestemmingsplan in de gemeenteraad wordt behandeld, in de Raadscommissie wordt besproken. Het vaststellen van het bestemmingsplan wordt gepubliceerd in de Staatscourant, de Delftse Post en de Stadskrant.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksbalie via telefoonnummer 14015 of via www.gemeentedelft.info.

Naar boven