stcrt-2009-8056-001.png Gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan Regionaal Bedrijventerrein Hoeksche Waard

Burgemeester en wethouders van Binnenmaas maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 28 april 2009 het bestemmingsplan ‘Regionaal Bedrijventerrein Hoeksche Waard’ gedeeltelijk hebben goedgekeurd.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplangebied ligt in Heinenoord en wordt begrensd door de Buitengorzendijk in het noorden, het gebied tussen de Mollekade en de westgrens van het bestaande bedrijventerrein Boonsweg in het westen, de Blaaksedijk Oost en de Langeweg in het zuiden en het gebied tussen de Molenweg en de oostgrens van het bestaande bedrijventerrein Boonsweg in het oosten. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de realisatie van een regionaal bedrijventerrein in de noordrand van de Hoeksche Waard, gelegen op het grondgebied van de gemeente Binnenmaas.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben goedkeuring onthouden aan twee vrijstellingsmogelijkheden voor perifere en/of grootschalige detailhandel en aan de Staat van Bedrijfsactiviteiten met betrekking tot de bedrijfstypen: handel in auto’s en motorfietsen, reparatie- en servicebedrijven (SBI-code 501, 502, 504), handel in auto- en motorfietsonderdelen en -accessoires (SBI-code 503, 504) en overige zakelijke dienstverlening: kantoren (SBI-code 74). Het bestemmingsplan ‘Regionaal Bedrijventerrein Hoeksche Waard’ bestaande uit de plankaart, voorschriften en een daarbij behorende toelichting is voor het overige goedgekeurd.

Terinzagelegging

Het besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland ligt met het bestemmingsplan ‘Regionaal Bedrijventerrein Hoeksche Waard’ vanaf maandag 8 juni 2009 gedurende 6 weken tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van Binnenmaas aan de Sportlaan 22 in Maasdam.

Beroep

Op het moment van terinzagelegging begint ook de beroepstermijn, die 6 weken duurt. Gedurende deze termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben ingediend, belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat waren en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de onthouding van goedkeuring beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland omtrent de gedeeltelijke goedkeuring treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op bovenstaand adres is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Binnenmaas, 5 juni 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas,

de secretaris,

C.H.W.M. Post.

De burgemeester,

A.J. Borgdorff.

Naar boven