stcrt-2009-7989-001.png Goedkeuring 1e partiële herziening bestemmingsplan Baanhoek-West

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend, ter voldoening aan artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 19 mei 2009, kenmerk PZH-2009-371947A, gedeeltelijke goedkeuring hebben verleend aan de 1e Partiële herziening van het bestemmingsplan Baanhoek-West dat door de raad werd vastgesteld op 29 september 2008.

Inhoud

Het betreffende plan is een herziening van het eerder (deels) goedgekeurde bestemmingsplan ‘Baanhoek-West’, dat woningbouw mogelijk maakt. De partiële herziening betreft wijzigingen ten aanzien van onder meer parkeernormen, bouwhoogten en percentages. Daarnaast is de partiële herziening gekoppeld aan gevoerde procedures hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder. De kennisgeving van de vaststellingsbesluiten van de procedures hogere grenswaarden zijn ook op deze pagina gepubliceerd. Het bestemmingsplan ‘Baanhoek-West’ blijft ook na de partiële herziening een globaal bestemmingsplan.

Ter inzage

Het goedkeuringsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 5 juni 2009 voor een ieder gedurende zes weken, dus tot 17 juli 2009, ter inzage in het gemeentekantoor, Industrieweg 11 te Sliedrecht. Ook via de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, onder: Beleid en regelgeving, RO en Milieu, Bestemmingsplannen kunnen de planstukken worden geraadpleegd.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die zich tijdig tot Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben gewend, belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat waren en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen een onthouding van goedkeuring, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 28 lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het goedkeuringsbesluit in werking op de dag nadat de beroepstermijn is afgelopen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het goedkeuringsbesluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Sliedrecht, 4 juni 2009

Naar boven