stcrt-2009-7983-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofddorp Oud-west, 1e herziening’

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de 'Wet ruimtelijke ordening' bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan 'Hoofddorp Oud-west, 1e herziening' ter inzage wordt gelegd.

Het plan

Het plan omvat de volgende onderdelen.

  • een klein gedeelte van de buitenruimte behorende bij de Linieschool op het perceel Hoofdweg 727. Bij de goedkeuring van het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oud-west’ was dit door de provincie buiten goedkeuring gehouden. De bestaande situatie wordt hier nu geregeld.

  • een klein deel van het perceel Kruislaan 54 (ook gelegen aan de Ter Veenlaan) waar het Zorgcentrum De Horizon is gevestigd. Bij de goedkeuring van het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oud-west’ was dit door de provincie buiten goedkeuring gehouden. De bestaande situatie wordt hier nu geregeld.

  • gronden aan de Hoofdweg-westzijde achter de woonpercelen Hoofdweg 719, 721, 723 en gelegen op een afstand van 50 meter tot het Voorkanaal van de Geniedijk. Het plan maakt hier de bouw mogelijk van vier woningen en de zorginstelling Hospice Bardo. De hospice biedt zorg aan terminale patiënten. De woningen en de zorginstelling zijn onderdeel van het stedenbouwkundig plan voor het 'Jansoniusterrein' wat op 12 juni 2008 door de raad is vastgesteld.

Het totale stedenbouwkundige plan 'Jansoniusterrein' omvat behalve de genoemde vier woningen en de hospice, de bouw van nog eens 120 woningen. Om de bouw van de 120 woningen mogelijk te maken, zal op korte termijn met een ontwerpwijzigingsplan toepassing worden gegeven aan een bevoegdheid uit het bestemmingsplan 'Hoofddorp Oud-west' om de geldende bestemming voor het terrein te wijzigen in de nodige bestemmingen voor woningbouw en woonomgeving.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan 'Hoofddorp Oud-west, 1e herziening' (plankaart, regels, toelichting) met de bijbehorende documenten ligt ter inzage in het Informatiecentrum/Centrum voor Bedrijven en Instellingen (CBI) in het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Hoofddorp. Dit is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur.

Ook op de website van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl) kunnen de planstukken worden geraadpleegd.

De terinzageligging begint op 5 juni 2009 en duurt zes weken.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen. Schriftelijk kan dit door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Haarlemmermeer, Postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

Mondeling kan dit bij het Informatiecentrum/CBI (zie hierboven).

Voor de volledigheid wordt erop gewezen dat deze terinzagelegging geen betrekking heeft op het nog vast te stellen ontwerpwijzigingsplan 'Hoofddorp Oud-west 2e wijziging'. Daarover volgt te zijner tijd een publicatie. Op grond van de wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan 'Hoofddorp Oud-west', zal de termijn voor die terinzageligging twee weken bedragen.

Informatieavond planologische regelingen 'Jansoniusterrein' voor omwonenden

Over de verwerking van het totale stedenbouwkundige plan in het ontwerpbestemmingsplan 'Hoofddorp Oud-west, 1e herziening' en het nog vast te stellen ontwerpwijzigingsplan 'Hoofddorp Oud-west 2e wijziging', zal een informatieavond worden gehouden voor omwonenden. Deze vindt plaats op 18 juni 2009 vanaf 19.30 uur in de Dellaertzaal van het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Hoofddorp.

De omwonenden van het Jansoniusterrein ontvangen per brief een uitnodiging voor de informatieavond en kunnen zich tot uiterlijk 15 juni aanmelden via telefoonnummer 023-567 6154 of via een e-mail aan m.wamsteker@haarlemmermeer.nl.

Hoofddorp, 4 juni 2009

Naar boven